Ingredients
-
Kyckling
-
12 st Kycklingklubbor
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 msk Grillkrydda
-
1 tsk Lökpulver
-
0.5 tsk Chilipulver
-
1 tsk Pepparmix
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Fetoströra
-
150 g Fetaost
-
3 dl Grekisk yoghurt
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Rotfrukter
-
3 st Rödbetor
-
2 st Morötter
-
600 g Fast potatis
-
2 st Rödlök
-
Broccoli
-
1 st Broccoli
-
2 dl Majonnäs
-
2 msk Sriracha
-
2 dl Panko
-
1 st Vitlöksklyftor
Directions
Ugnrostade kycklingklubbor med potatis, rödbetor, broccoli och morot. En smidig rätt där allt tillagas på en plåt i ugnen. Till serverade jag fetaoströra som passar perfekt till de söta moröttern och rödbetorna. Att laga mat på plåt är ett smidigt sätt att ta tillvara på grönsaker som behöver användas. Det kan också minska mängden disk och spara tid!
Steps
1
Done
|
KycklingenBlanda alla kryddor i en liten skål. Gör små snitt i klubborna och massera in kryddbladningen. Pressa över vitlöken och ringla över olja. Lägg över klubborna på en plåt och sätt ugnen på 200 grader så att den värms upp medan du förbereder resten. |
2
Done
|
Rotfrukterna + förrostningSkala morötterna, rödlök och rödbetorna. Dela i klyftor och skivor. Gör samma sak med potatisen (men den behöver du inte skala). Vänd potatisklyftorna i lita olja och örtsalt och placera ut på plåten tillsammans med rödbetorna, rödlöken, morötterna och kycklingen. |
3
Done
|
BroccoliMedan kycklingen och rotfrukterna förrostas så kan du förbereda broccolin (går bra med blomkål också). Blanda majonnäs, sriarcha och vitlök. Separera broccolin i små buketter och doppa första i majonnäsen och sedan i panko. |
4
Done
|
FetaoströraSmula ner fetaosten i en bunke. Tillsätt grekisk yoghurt och pressad vitlök. Blanda! |
5
Done
|
Servera den ugnsrostade kycklingen och rotsakerna med fetaoströran! |
3 Comments Hide Comments
Meh visste använde du ajvar och inte sriracha till broccolin? Jag gjorde detta efter din händelse. Gott blev det iaf✨
Jättegott ✨ men jag använde ajvar och majonäs till broccolin som du använde i händelser . Icke sriracha
Ja precis! Ändrade till srirachamajonnäs i receptet då jag tyckte det var snäppet godare 😀 men både ajvar och sriracha funkar bra! Kul att du gillade <3