Ingredients
-
Grönsaker
- 2 st Broccoli
- 200 g Blomkål
- 1 st Paprika röd
- 2 st Morötter
- 1 st Vitlöksklyftor
- 2 msk Rapsolja
-
Såsen
- 2.5 msk Japansk soya
- 2 msk Kinesisk soya
- 2 msk Ljus sirapeller honung
- 1 msk Lime
- 2 msk OystersåsEller mushroom sauce
- 2 msk Rapsoljaeller annan neutral olja
- 2 tsk Srirachajustera efter smak
- 1 st Vitlöksklyftor
-
Övrigt + topping
- 250 g Äggnudlar
- Sweet chili såstopping
- Chiliflakestopping
Directions
Wok på plåt! Supersmidigt och lika gott som wok i wokpanna. Perfekt för dig som vill laga något snabbt och gott, men även för dig som inte har wokpanna. Att vända ihop woken på plåten är mycket enklare då det är lätthänt att wokpannan blir överfull.
I det här recept gör jag utan kött, men det går bra att addera kyckling till woken.
Addera:
500 g kycklinglårfilé
2 msk japansk soya
1 tsk bakpulver
Dela kycklinglårfilé i mindre bitar och blanda ihop med lite japansk soya och bakpulvret. Släng på plåten.
Steps
1 Done | Rosta grönsakernaSätt ugnen på 220 grader. Strimla och dela alla grönsaker. Sprid ut dem på en plåt och ringla över lite olja och pressa på vitlök. Blanda ihop och rosta i mitten av ugnen i 20 minuter. Vill du addera kyckling så se instruktionerna i beskrivningen ovan. |
2 Done | Såsen + nudlarnaMedan grönsakerna tillagas i ugnen blanda ihop såsen i en skål och koka nudlarna. |
3 Done | Blanda ihopTa ut grönsakerna ur ugnen och blanda ner nudlarna direkt på plåten. Häll över såsen och blanda ihop. |
4 Done | ServeraToppa med sweet chilisås och chiliflakes (om du vill) och servera! |
2 Comments Hide Comments
Så smidigt och gott! Tänkte att grönsakerna kanske skulle bli vattniga i ugnen men icke!
Kul att höra!😍