Ingredients
-
Bottnar
-
4 dl Vetemjöl
-
5 dl Strösocker
-
2 dl Kakao
-
2 tsk Bakpulver
-
1 tsk Bikarbonat
-
2 tsk Vaniljsocker
-
2 st Ägg
-
2 dl Neutral olja
-
4 dl Mjölk
-
1 dl Kaffe
-
Hallonmousse
-
200 g Frysta hallon
-
0.5 tsk Agar Agar
-
2 msk Vatten
-
2 dl Grädde
-
0.5 dl Strösocker
-
Karemellmousse
-
2 dl Vispgrädde
-
2 dl Dulce de leche
-
Mjölkchokladmousse
-
2 dl Grädde
-
25 g Smör
-
200 g Marabou mjölkchoklad
-
Mörk chokladganache
-
200 g Mörk choklad 55%
-
2 dl Grädde
-
Topping
-
Färska bär
-
Ätbart glittervalfritt
Directions
Chokladtårta med hallonmousse, karamellmousse och mjölkchokladmousse.
En riktigt saftig tårta med mjuka bottnar, goda smakar och färska bär. Hallonmoussen gjorde jag lite syrligare och det passade perfekt till det chokladiga. Vill du inte göra 3 olika fyllningr så går det bra att göra 1 eller. Dubbla bara mängden i receptet.
Här är tårtingen som jag använder för att montera tårtan. (reklamlänk).
Jag har gjort tårtan i en 20 cm form för att få lite höjd på den. Det går bra att göra den i en större form och då få 3 bottnar med 2 fyllningar.
Steps
1
Done
|
BottnarSätt ugnen på 150 grader. Klä två springformar 20 cm i diameter med bakplåtspapper (har du bara 1 så grädda en botten åt gången). Låt bottnarna svalna helt innan du delar dem. Du kan förbereda dem dagen innan. Linda in dem i plastfolie så håller de sig saftiga! |
2
Done
|
HallonmousseKoka upp hallon och vatten tills hallonen löst upp sig helt. Sila av hallonen så att du har en hallonsås utan kärnor. Lägg tillbaka i kastrullen tillsammans med agar agar och socker. Koka i 3 min under omrörning. Häll över i en lite skål och låt svalan men rör om regelbundet. Den blir tjock när den svalnar. |
3
Done
|
KaramellmousseVispa sedan upp grädden, ett par sekunder från helvispad. Vispa sedan ner dulce de lechhe. Vispa till en kräm/mousse. Häll över i en spritspåse och ställ i kylen. |
4
Done
|
Mjölkchokladmousse (ett lager)Bryt chokladen och lägg i en värmetålig skål. Värm på hälften av grädden och häll över chokladen. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt smöret. Låt chokladen svalna helt i kyl. Rör om då och då. Vispa sedan upp till ett mousse/kräm. Häll över i en spritspåse och ställ i kylen fram till monteringen. |
5
Done
|
MonteraMontera tårtan i tårting alternativt springformen som du bakade tårtbotten i. Tårtan blir mer stabil då. Dela varje botten i 2 lager och fördela mousse mellan alla lager i den ordning du vill. Låt tårtan sedan sätta sig i kylen i ett par timmar eller över natten innan du spacklar med ganachen. |
6
Done
|
GanachenBryt chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden. Häll grädden över chokladen och låt stå i 2 min. Vispa sedan långsamt för hand tills chokladen smält ihop. Låt ganachen svalna och sätta sig i kylen. Ganachen ska fortfarande vara bredbar så låt den inte stelna för länge. Blir den för hård kan du ta 1-2 msk av den och micra i 15 sek och sedan blanda med resten av ganachen så blir den lättare att bre på. |
2 Comments Hide Comments
Låter som en supergod tårta men receptet känns rörigt! Var i ingredienslistan börjar karamellmoussen och var börjar chokladmoussen? Svårt att förstå när allt står tillsammans i en enda lång lista och det står grädde dubbelt upp! Kan du förtydliga!😊
Hej! Det äe ett tillfälligt tekniskt fel på sajten som gjort att uppdelningen i ingredienslistan försvunnit:/ men det ska snart vara åtgärdat!