Ingredients
-
Muhammara
-
3 dl Valnötter
-
1.5 dl Ajvar
-
3 msk Kallt vatten
-
0.75 dl Ströbröd
-
3 msk Granatäpplesirap
-
1 tsk Spiskummin
-
0.5 tsk Chilipulver
-
0.25 dl Rapsolja
-
0.25 dl Olivolja
-
Salt
-
Peppar
-
Till salladen
-
2.5 dl Bulgurokokt
-
65 g Ruccola
-
1 st Rödlök
-
2 dl Bladpersilja
-
1 st Paprika röd
-
1 paket Grillost
-
0.25 dl Pumpafrön
Directions
Bulgursallad med muhammara och grillost. En trevlig sallad som är god att servera på en buffé eller ta med på picknicken. Variera gärna grönsakerna med andra grönsaker som du tycker om t ex gurka, oliver, tomater mm.
Steps
1
Done
|
MuhammaraVärm ugnen till 200 grader och rosta valnötterna i ca 10 min. Håll ett öga så att de inte blir brända för då kan de få en bitter smak. |
2
Done
|
Lägg valnötterna tillsammans med alla ingredienser förutom olja och salt i matberedaren. Mixa i några sekunder till en röra. Tillsätt sen oljan och mixa igen. Smaka av med salt om det behövs och peppar. Ringla över lite granatäpplesirap och olivolja och ställ i kylen så länge. |
3
Done
|
SalladenKoka bulgur enligt anvisningarna på paketet med lite örtsalt. Låt svalna. Blanda bulgur med hälften av muhammaran. Vänd i ruccola, strimlad rödlök och finhackad persilja och blanda igen. Salta. Toppa med stekt grillost, pumpafrön och mer av muhammara. |