Ingredients
-
3 Ägg
-
2 dl Naturell yoghurt
-
4.5 dl Mjölk
-
75 g Smör
-
2 msk Strösocker
-
2 tsk Vaniljsocker
-
2 tsk Bakpulver
-
5.5 dl Vetemjöl
-
1.5 dl Majsstärkelse
-
1 krm Salt
-
Topping
-
Valfri topping
Directions
Fluffiga och frasiga belgiska våfflor. Belgiska våfflor görs i våffeljärn(adlink) med djupare fickor som ger plats för sås och tillbehör att gotta in sig. Det finns två sortes våfflor i Belgien. Det ena är Liege våfflor som görs på briochedeg och pärlsocker, och det andra är Bryssel våfflor som mer liknar en tjock pannkakssmet. I det här receptet gör jag Brysselvåfflor!
Steps
1
Done
|
SmetenSmält smöret. Blanda mjöl, majstärkelse, vaniljsocker, bakpulver och salt i en skål. |
2
Done
|
GräddaVärm på våffeljärnet - fyll på med lagom mycket smet så det täcker hela järnet utan att rinna ut när våfflorna gräddas. Exakt hur mycket du ska ha beror på storleken på ditt våffeljärn. Du får testa dig fram. |
3
Done
|
ServeraServera våfflorna med valfri topping. Förslagsvis: lönnsirap och bär, bär och nutella, sylt och grädde, karamelliserade bananer eller äpplen mm. |
4 Comments Hide Comments
Vad menas med 5 portioner? 5 våfflor? 😊
Blir typ 2-3 våfflor per person, så ca 12-15 våfflor, exakt beror på storlek på järnet
Om man inte använder upp all smet kan man spara den till dagen efter? 🙂
Det bör funka fint!