Ingredients
-
500 g Tomatsås
-
0.75 dl Kapris
-
3 dl Svarta oliver
-
1 tsk Chilipulver
-
1 msk Sardellkräm
-
3 st Vitlöksklyftor
-
1 st Gullök
-
2 msk Olivolja
-
1 tsk Strösocker
-
1 kruka Basilika
-
Salt
-
Peppar
-
Tillbehör
-
350 g Spaghetti
-
Parmesan
Directions
Pasta puttanesca – en klassisk italiensk pastarätt med en smakrik tomatsås med massa vitlök, oliver och kapris. Otrolig gott ihop och passar perfekt med massa parmesan på och en god sallad.
Steps
1
Done
|
SåsenFinhacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stor panna utan att den tar färg. Tillsätt sardellkrämen och stek lite till. Vänd i tomatsåsen, oliverna och kapris - tillsätt sockret, salta och peppra. Sänk värmen och låt småputtra i 15 minuter. Koka under tiden pastan. |
2
Done
|
Smaka av pastan med salt och tillsätt sedan den kokta spagehettin. Ta pannan från värmen och vänd i basilikan. |
3
Done
|
ServeraSevera salladen med parmesan och en god sallad. |