0 0
Lasagne med purjolök och bacon

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Fyllning
1 st Purjolök
1 st Gullök
2 st Vitlöksklyftor
3 paket Bacon
Peppar
Bechamel
1.5 liter Ljummen mjölk
2 dl Vetemjöl
100 g Smör
2 krm Muskotnöt
Örtsalt
övrigt
1 paket Lasagneplattor
150 g Riven ost valfri variant

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Lasagne med purjolök och bacon

  • 80
  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Fyllning

  • Bechamel

  • övrigt

Directions

Share

En enkel och god lasagne med purjolök och bacon. Ost och massor av krämig bechamelsås. Tycker purjo och bacon passar väldigt bra ihop. Brukar göra en pasta med den kombinationen och det var därifrån som jag fick idén till den här lasagnen.

 

 

Steps

1
Done

Fyllning

Tärna baconet. Skölj och strimla purjolöken. Finhacka gullök och riv vitlök.
Fräs baconet tills de fått fin färg. Lägg över på en tallrik och stek sedan gullök, purjolök och vitlök. Peppra. Vänd sedan ner baconet och blanda ihop. Ställ åt sidan.

2
Done

Bechamelsås

Smält smöret i en kastrull. Värm upp mjölken i micron så att den är ljummen. Tillsätt mjölet och rör ihop tills de har klumpats ihop med smöret. Låt det gå en kort stund utan att det bränns och tillsätt sedan lite mjölk åt gången. Ungefär 1/3. Låt det koka upp och tillsätt resten. Fortsätt så under omrörning tills all mjölk är i. Riv ner muskotnöt och salta. Vänd i osten och låt den smälta in. Smaka av. Bechamelen kommer ge smak till lasagnen så vi vill inte ha en smaklös bechamel.

3
Done

Montera lasagnen

Sätt ugnen på 200 grader.
Häll på lite bechamel i botten av din form. Lägg på plattor, fyllning, lite riven ost och bechamel. Fortsätt så i 3 lager. Det ska vara 3 lager med fyllning och 4 lager ned plattor. Sista lagret avslutar vi med att täcka ordentligt med bechamelsås och ost.
Grädda först med folie i 25 minuter. Ta sedan av foliet och grädda i 15-20 minuter tills lasagnen fått färg.

4
Done

Servera

Låt lasagnen svalna något och servera sedan med valfri sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Quesadillas med kyckling, majs, ost och jalapenos
previous
Quesadillas med kyckling, majs, ost och jalapenos
Kycklingwok med hoisinsås
next
Kycklingwok med hoisinsås
Quesadillas med kyckling, majs, ost och jalapenos
previous
Quesadillas med kyckling, majs, ost och jalapenos
Kycklingwok med hoisinsås
next
Kycklingwok med hoisinsås

Add Your Comment