Ingredients
-
Chokladbotten
-
4 dl Vetemjöl
-
7 dl Strösocker
-
3 dl Kakao
-
2 tsk Bakpulver
-
1.5 tsk Bikarbonat
-
2 tsk Vaniljsocker
-
3 st Ägg
-
6 dl Mjölk
-
2.5 dl Rapsolja
-
1 dl Kaffe
-
Mörk choklad ganache
-
450 g Mörk choklad 55%
-
4.5 dl Vispgrädde att koka upp
-
2.5 dl Vispgrädde
-
Marängsmörkräm
-
4 st Äggvita
-
400 g Osaltat smör
-
300 g Vit choklad
-
2.5 dl Strösocker
-
Topping
-
Färska bär
-
Kiwi
Directions
Saftig tårta med marängsmörkräm med vit choklad utanpå och vispad mörk choklad ganache mellan bottnarna. Toppar tårtan med massor med bär och har även hallon mellan bottnarna för att bryta av sötman.
Tårtan håller bra i kylen i 2-4 dagar.
Tårtan räcker till ca 20 bitar och jag använder en form som är 24 cm i diamter. Rekommenderar även en tårtring (adlink) vid montering så håller sig tårtan mer stabil.
Steps
1
Done
|
ChokladbottenSätt ugnen på 150 grader. Klä en springform 23-24 cm i diameter med bakplåtspapper. Klä även sidorna med bakplåtspapper så att kakan har stöd när den reser sig över formen. |
2
Done
|
Låt botten svalna helt innan du delar den. Du kan förbereda dem dagen innan. Linda in dem i plastfolie så håller de sig saftiga! |
3
Done
|
Vispad ganacheGrovhacka chokladen och lägg över i en bunke. Värm upp den grädden som ska värmas upp och häll över chokladen. Blanda tills chokladen smält och låt sedan ganachen svalna i kylen i 1-2h. |
4
Done
|
När den svalnat men inte är helt fast. Vispa upp den med en elvisp på låg hastighet. |
5
Done
|
Montera tårtanMontera tårtan i tårting alternativt springformen som du bakade tårtbotten i. Tårtan blir mer stabil då. Dela varje botten till 3 st bottnar och fördela den vispade ganachen på alla lagren. Låt tårtan sedan sätta sig i kylen i ett par timmar eller över natten innan du spacklar med marängsmörkrämen. |
6
Done
|
Marängsmörkräm med vit chokladTa ut smöret så att de får komma till rumstemperatur. Skär det i mindre bitar så går det snabbare. Smält chokladen över ett vattenbad och ställ sedan åt sidan så de får komma ner i temperatur. Koka upp äggvitor och socker i en skål över ett vattenbad tills de uppnår en temperatur på ca 65 grader. Häll sedan över det i en köksassistent och vispa på hög hastighet tills marängen svalnat, det tar ca 10 minuter. |
7
Done
|
När marängen svalnat är det dags att jobba in smöret lite åt gången. Sänk assistenten till låg hastighet och vänd i lite smör åt gången 20-30 g. Låt vispas in och tillsätt sedan mer. När allt smör är i så kan du öka hastigheten till hög och vispa i 2-3 minuter. Vänd sist den avsvalnade smälta chokladen lite åt gången på låg hastighet. Sedan är krämen färdig och du kan hälla över en del i en spritspåse |
8
Done
|
Spackla tårtanSpackla hela tårtan med marängsmörkrämen. Spritsa lite valfritt på och toppa med massor av färska bär! |
9
Done
|