Ingredients
-
Kyckling
- 600 g Kycklingfilé
- 2 msk Japansk soya
- 1 tsk Vinäger (valfri)
- 1 msk Kinesisk soya
- 0.5 dl Majsstärkelse
-
Sås
- 0.5 dl Oystersås
- 1 msk Kinesisk soya
- 2 msk Japansk soya
- 3 tsk Strösocker
-
Övrigt
- 2 st Vitlöksklyftor
- 5 st Salladslök
- 1 st Paprika röd
- 2 st Röd chili
- 2 st Grön chili
-
Tillbehör
- Ris
Directions
Kinesisk chilikyckling med ris. Saftig kycklingwok som serveras med ris. Låt dig inte skrämmas av chilin, rätten får en behaglig hetta som inte tar över. Smaka dock alltid på din chili för att känna av hur stark den kommer bli och försök att inte få med allt för mycket frön. Grönb chili är ofta mindre stark än röd.
Steps
1 Done | KycklingSkiva kycklingfilén tunt. Lägg över i en skål och tillsätt resten av ingredienserna. Massera in och låt stå i 10-15 minuter tills du förbereder resten. |
2 Done | SåsenBlanda ihop alla ingredienser i en liten skål. Ställ åt sidan. |
3 Done | ÖvrigtStrimla paprikan och chilin. Smaka av chilin så du vet hur stark den är, ta inte med så mycket av fröna. |
4 Done | Dags att wokaVärm en wokpanna eller djup panna med rikligt med olja. Tillsätt kycklingen och stek tills den ändrat färg. Vänd i en tredjedel av salladslöken och vitlöken. Stek i 1 minut och vänd sedan i chili och paprika. Stek i 1 minut till och vänd sedan i såsen. |
5 Done | ServeraServera chilikycklingen med ris och toppa med mer salladslök och eventuellt chili. |
2 Comments Hide Comments
Varför socker i varje rätt? Bläh va äckligt,
Det ger en bra balans mellan alla smaker speciellt i asiatiska rätter som har mycket soja (salta) och syra från vinäger och lime t ex. Men gillar du inte det så kan du utesluta socker🥰