Ingredients
-
3 dl Ris (okokt)
-
Kyckling & räkor
-
1 st Chili
-
300 g Kycklinglårfilé
-
1 msk Farinsocker
-
1 msk Japansk soya
-
300 g Stora räkor
-
2 st Vitlöksklyftor
-
Till fried rice
-
1 st Paprika röd
-
1 st Paprika gul
-
2.5 dl Ärtor
-
1 msk Sriracha
-
2.5 msk Hoisinsås
-
1 msk Japansk soya
-
1.5 tsk Kinesisk soya
-
2 st Salladslök
-
Till servering
-
Ägg
-
Kålsallad
Directions
Fried rice med kyckling och räkor. En ultimat rätt att laga när du vill ta till vara på rester. Proteinet går att variera och likaså grönsakerna. Jag hade i både kyckling och räkor då jag hade det i frysen men det går lika bra med bara en av dem eller vegetariskt alternativt.
Andra grönsaker du kan ha i än de jag hade är: morötter, broccoli, majs, sockerärtor, haricoverts.
Vilken rissort ska du använda till fried ris?
Till fried rice rekommenderas långkornigt ris som t ex basmati ris. Koka med fördel riset dagen innan, eller minst några timmar innan så de får svalna.
Steps
1
Done
|
Prepp - koka riset i förvägKoka riset i förväg och låt det svalna helt. Du kan göra fried rice med ris som är upp till 2 dagar gammalt. |
2
Done
|
Tärna paprikan och tina ärtorna. |
3
Done
|
Kyckling och räkorDela kycklingen i mindre bitar och blanda med japansk soja och farinsocker i en skål. Vanligt strösocker funkar också. |
4
Done
|
TillagaStek kycklingen i olja tillsammans med chilin tills den är gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan. |
5
Done
|
Stek paprikan tills den mjuknat något. Vänd i ärtorna och sedan riset. |
6
Done
|
ServeraServera fried rice med stekt ägg och kålsallad. Jag gjorde en kålsallad med rödvinsvinäger, olja och salt. |