Ingredients
-
kyckling
- 500 g Kycklinglårfilé
- 2 tsk Japansk soya
- 1 st Vitlöksklyftor
-
Sås
- 1 dl Oystersås
- 2.5 msk Japansk soya
- 1.5 msk Kinesisk soya
- 2.5 tsk Strösocker
-
Övrigt
- 250 g Broccoli
- 2 st Morötter
- 200 g Zucchini
- 2 st Pak choi
- 400 g Risnudlar 3 mm
- Neutral olja
-
Tillbehör
- 1 dl Jordnötter
- Salladslök
Directions
Säsongswok augusti – en wok med massa goda grönsaker som är i säsong i augusti. Jag hade pak choi, broccoli, morötter och zucchini. Samtliga grönsaker var odlade i Sverige. Jag hade även kyckling som protein med tofu går också bra, alternativt att ha i ännu mer grönsaker i.
Steps
1 Done | PreppBlöttlägg nudlarna i kallt vatten i ca 1h innan du tillagar woken. |
2 Done | SåsenBlanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål. |
3 Done | KycklingenSkär kycklingen i mindre bitar. |
4 Done | GrönsakerHacka alla grönsaker i önskad form. |
5 Done | Tillaga wokenBörja med att steka morot och broccoli i olja. När morötterna börjat mjukna något vänd i pak choi och zucchini. |
6 Done | ServeraServera woken med hackade jordnötter och salladslök. |