Ingredients
-
Biff
-
300 g Lövbiff
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Japansk soya
-
1 tsk Bakpulver
-
Sås
-
1 dl Hoisinsås
-
2.5 msk Japansk soya
-
1 msk Kinesisk soya
-
1.5 tsk Strösocker
-
Övrigt
-
400 g Spetskål
-
400 g Blomkål
-
200 g Zucchini
-
250 g Äggnudlar
-
Topping
-
Sötsursås
Directions
Säsongswok september bjuder på en wok med biff, blomkål, spetskål och zucchini. I det här receptet skippar jag oystersås och har istället hoisin. Det gör att det enkelt går att göra hela rätten vegetarisk om du bara byter ut biffen mot tofu.
Får du grönsaker över kan du rosta dem i ugn dagen efter och servera med en god sås och valfritt protein.
Steps
1
Done
|
BiffenStrimla biffen. Blanda i en skål med olja, bakpulver och japansk soja. Låt marineras i 30 minuter. |
2
Done
|
SåsBlanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål. |
3
Done
|
GrönsakerHacka alla grönsaker i önskad form. |
4
Done
|
Börja med att steka biffen på hög värme i olja. Ställ åt sidan. Koka nudlarna. Stek sedan blomkål, morötter och zucchini tills de börjat mjukna något. Stek med soja. Tillsätt sedan spetskålen och woka lite till. När grönsakerna känns mjukare men fortfarande har krisp i sig vänd i nudlarna och såsen. Blanda med hjälp av två slevar. Rör ihop och vänd sedan i biffen. Woka ihop och ta sedan från värmen. |
5
Done
|
ServeraServera woken med sötsursås och eventuellt soja eller lime! |