Ingredients
-
Potatis
- 900 Delikatesspotatis
- Flingsalt
- Peppar
- Olivolja
- 2 dl Créme Fraiche
- 1 dl Majonnäs
- 2 msk Currypulver (mild)
- 0.5 tsk Gurkmeja
- 2 msk Sweet chili sås
- 1 tsk Chilipulver
- 0.5 tsk Paprikapulver
- Salt
- Nymalen svartpeppar
-
Kycklingspett
- 600 g Kycklinglårfilé
- 1 msk Neutral olja
- 0.5 tsk Chilipulver
- 1 tsk Lökpulver
- 1 tsk Paprikapulver
- 2 st Vitlöksklyftor
- Salt
- Peppar
- 1.5 dl Sweet chili sås
-
Tillbehör
- Sallad
Directions
Steps
1 Done | Marinera kycklingenDela lårinnerfilen i mindre bitar. Blanda med olja, paprikapulver, chilipulver, lökpulver, riven vitlök, salt och peppar. Låt marineras medan potatisen rostas. |
2 Done | PotatisSätt ugnen på 250 grader. |
3 Done | Lägg över på en plåt med den skurna sidan neråt. Rosta i mitten av ugnen i 25-30 min eller tills undersidan av potatisen är gyllene (exakt tid beror på storleken på potatisen) |
4 Done | CurryröraBlanda creme fraiche, majonnäs, sweetchilisås, paprikapulver, curry, chilipulver & gurkmeja i skål. Smaka av med salt och peppar Låt potatisen svalna något och vänd ner den i röran. |
5 Done | Ugnsgrilla spettenTrä kycklingen på spett och grädda högt upp i ugnen på 225 grader tills kycklingen uppnåt ca 70-72 grader. |
6 Done | ServeraServera den rostade krämiga currypotatissalladen med kycklingspetten och en syrlig sallad. |