Ingredients
-
Bibimbapsås
-
3 msk Gochujang
-
msk Ljus risvinägergår att ersätta med t.ex lime
-
2 msk Japansk soya
-
2 tsk Strösocker
-
1 msk Rapsolja
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Tofu
-
400 g Tofu
-
2 st Vitlök
-
1 msk Honung
-
2 msk Japansk soya
-
2 msk Rapsolja
-
Grönsaker
-
150 g Shiitake
-
50 g Bladspenat
-
1 st Zucchini
-
1 msk Japansk soya
-
2 st Vitlöksklyftor
-
Böngroddaratt toppa med
-
Tillbehör
-
Ris
-
3 st Stekt ägg
-
Kimchi
Directions
Bibimbap är en koreansk rätt som gör med ris, bibimbapsås, olika grönsaker och stekt ägg. Man kan säga att bibimbap är som en koreansk pyttipanna då ordet bibimbap betyder blandat mål. Jag hade tofu men det går även bra med t.ex biff.
Steps
1
Done
|
Marinera tofunBörja med att torka av och dela. Blanda sedan ihop ingredienserna till marinaden i en skål och låt tofun marineas i 30-60 min (eller längre om du hinner). |
2
Done
|
BibimbapsåsVispa ihop alla ingredienser till såsen. |
3
Done
|
Koka ris, stek grönsaker och äggKoka så mycket ris som du vill ha. Hacka shiitake och zucchinin. |
4
Done
|
ServeraServera din bibimbap med ris i botten - på med alla grönsaker, tofu, sås och kimchi. Toppa med böngroddar och njut! |
One Comment Hide Comments
Hej
Vilken är marinaden till Tofun??