Ingredients
- 200 g Tofu
- Majsstärkelse
- Panko
- Ströbröd
- Mjölk
- Salt
-
Topping
- Rödkål
- Mango
- Sriracha mayo
- Rädisor
- Sojabönor
-
Risnudlar
- 250 g Risnudlar
- 0.5 st Chili
- 1 st Vitlöksklyftor
- 0.75 dl Rapsolja
Directions
Bowl med risnudlar i chili-och vitlöksolja och krispig tofu. En enkel bowl som du toppar med det du har hemma. Jag hade mango, rödkål, rädisor och sojabönor men har du någon grönsak hemma som du behöver använda och som du tror kommer passa så går det bra att byta ut mot den. Däremot kan jag rekommendera mango och sojabönor till 😀
Har inte skrivit någon mängd på toppingen för att du själv kan avgöra hur mycket av vardera du vill ha 😀
Tofun blir verkligen krispig och smakar nästan som nuggets! Så gott!
Steps
1 Done | Risnudlar i chilioljaKoka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och sila av. Värm upp oljan i en liten i en kastrull. Lägg ner finhackad chili. Ta från plattan och pressa ner en vitlöksklyfta och ha i flingsalt. |
2 Done | TofuTorka av och tärna tofun och salta. Häll upp majstärkelse i en skål, lite mjölk i en annan och en blandning av ströbröd och panko i en tredje (går bra att använda en av dem). Har inte skrivit mängden, men börja med en lagom mängd så att alla bitar blir täckta och tillsätt mer om det behövs. Salta i majstärkelsen och vänd sedan tofun i majstärkelsen, sen i mjölken och sist i pankon/ströbrödet. |
3 Done | Stek tofun i olja på medelhög värme tills den är krispig och god. |
4 Done | ToppingenHacka och förbered toppingen du vill ha. Jag hade mango, sojabönor, rädisor och rödkål men har du något annat som du behöver använda upp hemma så går det bra att addera eller byta ut nån ingrediens! |
5 Done | Lägg risnudlara i en tallrik, toppa med dina grönsaker, tofun och sist srirachamayo! |