0 0
Bowl med krispig risnudlar och krispig tofu

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 g Tofu
Majsstärkelse
Panko
Ströbröd
Mjölk
Salt
Topping
Rödkål
Mango
Sriracha mayo
Rädisor
Sojabönor
Risnudlar
250 g Risnudlar
0.5 st Chili
1 st Vitlöksklyftor
0.75 dl Rapsolja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Bowl med krispig risnudlar och krispig tofu

  • 40
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Topping

  • Risnudlar

Directions

Share

Bowl med risnudlar i chili-och vitlöksolja och krispig tofu. En enkel bowl som du toppar med det du har hemma. Jag hade mango, rödkål, rädisor och sojabönor men har du någon grönsak hemma som du behöver använda och som du tror kommer passa så går det bra att byta ut mot den. Däremot kan jag rekommendera mango och sojabönor till 😀

 

Har inte skrivit någon mängd på toppingen för att du själv kan avgöra hur mycket av vardera du vill ha 😀

Tofun blir verkligen krispig och smakar nästan som nuggets! Så gott!

Steps

1
Done

Risnudlar i chiliolja

Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet och sila av. Värm upp oljan i en liten i en kastrull. Lägg ner finhackad chili. Ta från plattan och pressa ner en vitlöksklyfta och ha i flingsalt.
Blanda sedan nudlarna med oljan.

2
Done

Tofu

Torka av och tärna tofun och salta. Häll upp majstärkelse i en skål, lite mjölk i en annan och en blandning av ströbröd och panko i en tredje (går bra att använda en av dem). Har inte skrivit mängden, men börja med en lagom mängd så att alla bitar blir täckta och tillsätt mer om det behövs. Salta i majstärkelsen och vänd sedan tofun i majstärkelsen, sen i mjölken och sist i pankon/ströbrödet.

3
Done

Stek tofun i olja på medelhög värme tills den är krispig och god.

4
Done

Toppingen

Hacka och förbered toppingen du vill ha. Jag hade mango, sojabönor, rädisor och rödkål men har du något annat som du behöver använda upp hemma så går det bra att addera eller byta ut nån ingrediens!

5
Done

Lägg risnudlara i en tallrik, toppa med dina grönsaker, tofun och sist srirachamayo!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
apelsinsirap
previous
Apelsinsirap
majs och linsbiffar med havreris och grönkål
next
Majs och linsbiffar med havreris och grönkål
apelsinsirap
previous
Apelsinsirap
majs och linsbiffar med havreris och grönkål
next
Majs och linsbiffar med havreris och grönkål

Add Your Comment