Ingredients
-
Kycklingen
- 500 g Kycklingfilé
- 2 dl Grekisk yoghurt
- 2 tsk Garam masala
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk Chilipulver
- 2 st Vitlöksklyftor
- 0.5 st Salt
-
Såsen
- 1 st Gullök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 2 cm Ingefära
- 2 tsk Garam masala
- 3 tsk Strösocker
- 0.5 tsk Gurkmeja
- 400 g Burk hela tomater
- 2 st Kvisttomater
- 50 g Smör
- 1.5 dl Grädde
- Salt
- Peppar
-
Tillbehör
- 2 msk Persilja
- Ris
- Naan
Directions
En riktigt smarrig butter chicken med ris och gott smörigt
vitlöksnaan! 😍 allt med smör i blir ju verkligen så gott! I butter chicken ger smöret verkligen en balanserad sås och smak.
Steps
1 Done | KycklingenBlanda alla ingredienser till marinaden. Dela kycklingen i 2 cm stora bitar och vänd ner i marinaden. Låt |
2 Done | SåsenTärna lök och tomater. Riv ingefära och vitlök. Blanda alla kryddor samt socker i en liten skål. |
3 Done | Torka av pannan och fräs sedan löken i samma panna. Låt den mjukna något och vänd sedan i en klick |
4 Done | Vänd i kryddor. Fräs ihop och sen får de råa tomterna gå ner och stekas ihop. När det mjuknat vänd i burk |
5 Done | Mixa såsNär såsen puttrat klart. Mixa den och vänd tillbaka i pannan. Tillsätt grädde och låt koka upp. Smaka nu upp |
6 Done | ServeraServera med ris och vitlöksnaan! |