Ingredients
-
Kyckling
-
800 g Kycklingfilé
-
2 st Ägg
-
Panko
-
Vetemjöl
-
Salt
-
Peppar
-
Vitlökspulver
-
Neutral oljaatt steka i
-
Pasta
-
500 g Tagliatelle
-
200 g Cheddar
-
25 g Smör
-
1 st Vitlöksklyftor
-
5 dl Vispgrädde
-
2 dl Mjölk
-
Salt
-
Peppar
Directions
En krämig pasta Alfredo med cheddar och krispig kyckling till. Så otroligt gott! En alfredo görs med parmesan i men andra ostar funkar lika bra. Rekommenderar att servera en syrlig spetskål eller gurksallad. Passar utmärkt med något syrligt till den feta såsen.
Steps
1
Done
|
KycklingSalta lårfilén. Vispa upp ägg i en skål - krydda med peppar, vitlökspulver och salt. Häll upp 2-3 dl panko i en tallrik (du får fylla på med mer i efterhand) krydda med vitlökspulver, salt och peppar. Häll upp 2-3 dl mjöl på en tallrik och krydda med samma kryddor. *Har inte skrivit exakt mängd då du får börja med att hälla upp så mycket som du tror räcker och addera mer. |
2
Done
|
Vänd kycklingen först i mjöl, sen i ägg och sist panko. Använd ett grillspett för att vända kycklingen så slipper du kladd på fingrarna. |
3
Done
|
PastanBörja koka din pasta. Smält smör i en bred panna. Tillsätt riven vitlök och peppar - fräs på låg värme. Tillsätt grädde och mjölk och låt det koka upp. Tillsätt cheddar och rör om tills osten smält. Smaka av med salt! |
4
Done
|
Servera pastan direkt med den krispiga kycklingen. |