Ingredients
-
Kyckligen
-
600 g Kycklingfilé
-
1 tsk Bakpulver
-
1 msk Majsstärkelse
-
1 msk Japansk soya
-
Såsen
-
3 msk Japansk soya
-
3 tsk Kinesisk soya
-
1.5 msk Strösocker
-
1 tsk Sesamolja
-
2 msk Oystersås
-
Till woken
-
1 st Paprika röd
-
1 knippe Salladslök
-
1 st Chili
-
2 st Vitlöksklyftor
-
250 g Rice flake noodles
-
0.5 paket Böngroddar
Directions
Chow fun – rice flake nudlar med kyckling. Ännu en god wok med kyckling. Passar perfekt till matlådan och går utmärkt att laga med andra protein också. Chow fun är en kinesisk wok som görs med färska risnudlar och biff men det går lika bra med kyckling och torkade nudlar. Hittar du inte just rice flake nudlar så går det bra med andra risnudlar, gärna 10 mm tjocka för att få en tuggigare wok.
Jag marinerar kycklingen i bakpulver, majstärkelse och japansk soja. Bakpulvret gör köttet mer mört och majstärkelsen ger en fin yta. Sojan ger smak och sälta.
Steps
1
Done
|
Blöttlägg nudlarna och marinera kycklingenDela kyckligen i mindre bitar och blanda ihop med övriga ingredienser. Marinera i ca 30 min i rumstemperatur. |
2
Done
|
WokenSkiva vitlök, chili, salladslök och paprika. Blanda ihop ingredienserna till såsen. |
3
Done
|
ServeraServera woken direkt - till kan du ha lite sötsursås, sriracha eller japansk soja! |