0 0
Cookies med non stop

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

150 g Smör
5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
2.5 dl Farinsocker
1.25 dl Strösocker
2 st Ägg
200 g Non stop
1 nypa Salt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Cookies med non stop

  • 40
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Cookies med non stop eller smarties, det du får tag på! Enkla och goda kakor med små non stop knappar. Perfekt att baka till påsk med lite mer pastellfärgade knappar eller närsomhelst på året. Kakorna blir sådär segmjuka och goda. Förvara torrt och svalt eller frys in de du inte äter upp.

 

Receptet ger ca 18 kakor.

Steps

1
Done

Smält smöret och sätt ugnen på 175 grader. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper.

2
Done

Blanda de torra ingredienserna i en skål: mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
Vispa ägg, farinsocker (det klibbiga varianten) och strösocker för hand tills smeten ser ljusbrun ut, vänd sedan i det smälta smöret och vispa igen.

3
Done

Vänd sedan i mjölblandningen - vänd i hälften, blanda och vänd sedan i resten. Vänd ihop med en slickepott tills allt mjöl blandats in i smeten. Vänd i non stop knapparna - spara några i fina färger att topa med. Och vänd sedan in i kakdegen med slickepotten. Ställ i kylen i 15 minuter.

4
Done

Använd en glasskopa eller matsked och skopa upp kulor av kakdegen och placera ut dem på plåten med lite mellanrum. Tryck i några fler non stop Grädda sedan kakorna i 15-17 minuter, när de börjar bli lite gyllene läng med kanterna är de färdiga. Låt de svalna och förvara sedan i kakburkar så håller de sig sega och god i några dagar.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig dragonkyckling med frasig potatis - Kyckling i dragonsås
previous
Krämig dragonkyckling med frasig potatis – Kyckling i dragonsås
Krämig baconpasta med körsbärstomater
next
Krämig baconpasta med körsbärstomater
Krämig dragonkyckling med frasig potatis - Kyckling i dragonsås
previous
Krämig dragonkyckling med frasig potatis – Kyckling i dragonsås
Krämig baconpasta med körsbärstomater
next
Krämig baconpasta med körsbärstomater

Add Your Comment