Ingredients
- 150 g Smör
- 5 dl Vetemjöl
- 1 tsk Bakpulver
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2.5 dl Farinsocker
- 1.25 dl Strösocker
- 2 st Ägg
- 200 g Non stop
- 1 nypa Salt
Directions
Cookies med non stop eller smarties, det du får tag på! Enkla och goda kakor med små non stop knappar. Perfekt att baka till påsk med lite mer pastellfärgade knappar eller närsomhelst på året. Kakorna blir sådär segmjuka och goda. Förvara torrt och svalt eller frys in de du inte äter upp.
Receptet ger ca 18 kakor.
Steps
1 Done | Smält smöret och sätt ugnen på 175 grader. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. |
2 Done | Blanda de torra ingredienserna i en skål: mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. |
3 Done | Vänd sedan i mjölblandningen - vänd i hälften, blanda och vänd sedan i resten. Vänd ihop med en slickepott tills allt mjöl blandats in i smeten. Vänd i non stop knapparna - spara några i fina färger att topa med. Och vänd sedan in i kakdegen med slickepotten. Ställ i kylen i 15 minuter. |
4 Done | Använd en glasskopa eller matsked och skopa upp kulor av kakdegen och placera ut dem på plåten med lite mellanrum. Tryck i några fler non stop Grädda sedan kakorna i 15-17 minuter, när de börjar bli lite gyllene läng med kanterna är de färdiga. Låt de svalna och förvara sedan i kakburkar så håller de sig sega och god i några dagar. |