Ingredients
-
Kikärtor
-
1 paket Kikärtor i tetrapack
-
1 msk Rapsolja
-
1 tsk Oregano
-
1 tsk Paprikapulver
-
0.5 tsk Vitlökspulver
-
Salt
-
Grönsaker
-
1 st Paprika röd
-
0.5 st Gurka
-
1 liten burk Burkmajs
-
1 st Rödlök
-
2 st Morötter
-
15 st Körsbärstomater
-
1 burk Kronärtskocka i marinadliten burk
-
Vinägrett
-
2 msk Äppelcidervinäger
-
3 msk Rapsolja
-
1 st Vitlöksklyftor
-
1 tsk Grov senap
-
2 tsk Honung
-
1 msk Finhackad persilja
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
3 dl Couscous
-
Vegeta
Directions
Couscoussallad med kikärtor, grönsaker och vinägrett. En perfekt sommarsallad som både är mättande och fräsch. Salladen är toppad med paprika, tomat, gurka, majs, marinerade kikärtor, rödlök, morot och kronärtskockor. Allt toppas med en vinägrett som binder samman det hela och ger en god smak.
Steps
1
Done
|
KikärtorSila av och skölj kikärtorna. Blanda med olja och kryddorna. Ställ åt sidan. |
2
Done
|
CouscousKoka upp vatten. Häll upp couscousen i en bunke och krydda med örtsalt. Jag använder märket Vegeta. Häll över vattnet så att de täcker couscousen med 1 cm. Rör om. Lägg en tallrik över och låt couscousen svälla i 5-10 minuter. |
3
Done
|
Grönsakerna och vinägrettStrimla, hacka och dela alla grönsaker. Sila av majset. |
4
Done
|
ServeraHäll upp couscous i en stor skål eller fat. Toppa med alla grönsaker och ringla över vinägretten. Blanda och servera sedan! |