Ingredients
-
3 dl Ris (okokt)
-
5 dl Fryst paprika, ärtor och majsmix
-
400 g Kycklinglårfilé
-
1 st Vitlöksklyftor
-
2 dl Fryst majs
-
1 st Kycklingbuljong
-
1 st Gullök
-
2 msk Curry
-
1 tsk Gurkmeja
-
1 tsk Paprikapulver smoked
-
1 tsk Strösocker
-
Salt
-
Peppar
-
Tillbehör
-
Sötsursås
-
Ägg
Directions
Curry fried rice med kyckling – en perfekt vardagsrätt som både är billig och snabblagad. Riset kan du med fördel koka 1-2 dagar innan du tillagar själva rätten. Det blir så mycket bättre om riset får svalna och bli lite torrt. Jag använder basmatiris men annat långkornigt ris funkar också.
Du kan byta ut kycklingen mot tofu eller sojafilébitar.
Steps
1
Done
|
FörberedelserKoka riset i förväg och låt det svalna helt. Du kan göra fried rice med ris som är upp till 2 dagar gammalt. |
2
Done
|
TillagaTina de frysta grönsakerna. Dela kycklingen i mindre bitar. |
3
Done
|
Stek löken i olja tills den mjuknat något. Vänd i kycklingen - salta och peppra och stekt tills kycklingen är genomstekt. Smula ner buljongen. Tillsätt grönsakerna och stek i 2-3 minuter till. Vänd i kryddorna och stek tills de blivit varma. |
4
Done
|
ServeraServera curry fried rice med stekt ägg och sötsursås. |