Ingredients
-
125 g Rumstempererat smör
-
1 dl Farinsocker
-
4.5 dl Vetemjöl
-
1.75 dl Kakao
-
1.75 dl Strösocker
-
1 tsk Bikarbonat
-
1 tsk Vaniljsocker
-
2 st Ägg
-
15 st Dumle
Directions
Dumle cookies! Supergoda och mjuka chokladkakor med dumlegömma. Enkla att baka och håller sig goda i ett par dagar om man förvarar dem i en tät burk.
För att få finare kakor och undvika kladd så rekommenderar jag att ställa in smeten i kylen en stund innan man rullar och gräddar dem.
Receptet ger sig 14-15 medelstora kakor. Jag räknar på 2 kakor per portion.
Steps
1
Done
|
Blanda kakao, vaniljsocker, bikarbonat i en bunke. |
2
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. |
3
Done
|
Ta 1,5-2 msk smet rulla till en boll, platta till och placera en dumlekola i mitten. Stäng igen bollen och rulla ihop. Ställ bollarna på plåten med lite mellanrum emellan. |