Ingredients
- 2 dl Majsmjöl
- 1 dl Pumpafrön
- 1 dl Solrosfrön
- 0.5 dl Linfrön
- 2.5 dl Vatten
- 0.5 dl Rapsolja
- Flingsalt
Directions
Enkelt fröknäcke gjort på majsmjöl och olika fröer. Perfekt till frukost eller mellanmål. Fröerna kan man variera beroende på vad man har i skafferit och likaså mjölet. Du kan t.ex byta ut linfröna mot chiafrön och sesamfrön är också gott att ha i!
Steps
1 Done | Sätt ugnen på 150 grader och täck en plåt med bakplåtspapper. |
2 Done | Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet och blanda ner det tillsammans med oljan i de torra ingredienserna. Blanda ihop ordentligt. |
3 Done | Grädda i ca 55-60 min tills knäcket blivit torrt. Låt svalna och bryt upp i bitar. Förvara torrt! |
2 Comments Hide Comments
Hur spar man brödet bäst så det inte mjuknat
Hej
Här kommer mitt svar på din fråga.
Jag har mina i en burk med tätslutande lok.
Men har hemma går det åt fort så efter knappt en vecka är det slut.
Det är som godis för oss i familjen. Med eller utan pålägg.
Mvh mp