Enkla fluffiga pannkakor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 st Ägg
2.75 dl Vetemjöl Har du stora ägg 3 dl, har du små ägg 2.5 dl. Smeten ska inte kännss rinnig.
1.5 tsk Bakpulver
2 tsk Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 dl Mjölk

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Enkla fluffiga pannkakor

  • 25
  • Serves 2
  • Easy

Ingredients

Directions

Share

Enkla och goda fluffiga pannkakor. För att få pannkakorna extra fluffiga så vispar jag upp äggvitan till ett fast och vitt skum. Sedan vänder jag ner den uppvispade äggvitan i pannkakssmeten. Det gör att pannkakorna får volym på ett enkelt och smidigt sätt. Det här receptet ger ca 8-9 st pannkakor. Dessa pannkakor är enklare och godare än amerikanska pannkakor.

Toppa de fluffiga pannkakorna med förslagsvis lönnsirap, Nutella eller valfri sylt!

 

Har ett liknande recept på bananpannkakor här

Steps

1
Done

Gör såhär

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan mjölken. Vispa ihop till en trög smet. Separera äggulor och äggvitor. Vänd i äggulorna i smeten och vispa ihop, äggvitorna sparar du i en annan bunke. Vispa upp äggvitorna till ett fast och vitt skum med elvisp. Vänd i lite äggvita åt gången i pannkakssmeten och vänd ihop med en slickepott.

2
Done

Stek pannkakorna i olja - på medelhög värme tills de är fasta och gyllene. Servera med valfri god topping.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
bao buns med marinerat fläsk
previous
Hemmagjorda bao buns med marinerad fläsksida
Krispig fiskburgare med remouladsås, sallad, gurka och rädisor
next
Krispig fiskburgare med remouladsås, sallad, gurka och rädisor
bao buns med marinerat fläsk
previous
Hemmagjorda bao buns med marinerad fläsksida
Krispig fiskburgare med remouladsås, sallad, gurka och rädisor
next
Krispig fiskburgare med remouladsås, sallad, gurka och rädisor

11 Comments Hide Comments

Först var smeten seg men när jag hade i äggulorna så blev smeten lösare. Hur länge ska man vispa egentligen efter att äggulorna åkt i? Vill ju att pannorna ska bli som på bilden.

Gulorna ska bara vispas tills de är ihopblandade med resten av smeten.
Vitorna vispas till ett fast skum. Du ska kunna vända bunken upp och ned. Vänd ner vitorna försiktigt i smeten med gulorna.
För extra höga pannkakor kan du addera lite mer smet ovanpå några sekunder innan du vänder på pannkakorna.

Har testat många recept för amerikanska pannkakor genom åren, detta är verkligen det bästa. Så fluffiga pannkakor, lagom söta med härlig doft av vanilj.

Add Your Comment