Ingredients
-
Prepp
-
1.5 dl GrötrisBlötlägg i 3 timmar innan lagning!
-
Fyllning
-
8 st Paprika
-
1 st Gullök
-
500 g Köttfärs/vegofärsVegofärs går lika bra!
-
2 st PotatisMjöliga
-
2 st Vitlöksklyftor
-
2 st Grönsaksbuljong
-
2 st Morötter
-
1 msk Paprikapulver
-
Cayennepeppar
-
Vegetaett örtsalt
-
Peppar
Directions
Färsfyllda paprikor eller som vi säger punjene paprike! En specialitet från balkan som oftast kokas i kastrull men även i ugn. Rätten är otroligt god och väldigt lätt att göra vegetarisk genom att byta ut köttfärsen till soyafärs!
Välj gärna mindre paprikor – de förkortar tillagningstiden i ugnen.
Steps
1
Done
|
FörberedelserBlötlägg grötriset i ca 3-4 timmar innan tillagning. |
2
Done
|
Tvätta och kärna ur alla paprikor (tryck ner tummen så att knoppen trycks in och ta ut den samt kärnorna) |
3
Done
|
Tillagning/fyllningSätt ugnen på 225 grader. |
4
Done
|
Hacka löken och vitlök. Skala och riv potatisen och morötterna. |
5
Done
|
Stek löken på medelvärme tills den mjuknat. Tillsätt färsen och vitlök. Stek den tills den fått fin yta. Tillsätt morötterna och potatisen, stek i 6-7 minuter till på medelvärme eller tills de mjuknat. |
6
Done
|
Vänd i grötriset och rör om. Smula ner buljongen. |
7
Done
|
Fyll paprikornaFyll alla paprikor och lägg dem i en plåt smord med olja. |
8
Done
|
Grädda paprikorna med folie i ca 60 min, efter 60 min så kan du ta bort foliet och grädda tills de får färg och paprikan är mjuk (om de får för mycket färg så lägg tillbaka foliet). |
9
Done
|
ServeringServera med en god sallad och lite riven fetaost! |
2 Comments Hide Comments
Du kanske ska ta bort texten vegetarisk när de finns kött i recepten 😊
Hej! I receptet nämner jag att man kan ersätta färsen till ett vegetariskt alternativ för ett en vegetarisk variant. På det sättet är det väldigt enkelt att göra receptet vegetariskt då det bara är en ingrediens som ska bytas ut 🙂