• Home
  • Balkanmat
  • Punjene paprike – God färsfylld paprika från Balkan
0 0
Punjene paprike – God färsfylld paprika från Balkan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Prepp
1.5 dl Grötris Blötlägg i 3 timmar innan lagning!
Fyllning
8 st Paprika
1 st Gullök
500 g Köttfärs/vegofärs Vegofärs går lika bra!
2 st Potatis Mjöliga
2 st Vitlöksklyftor
2 st Grönsaksbuljong
2 st Morötter
1 msk Paprikapulver
Cayennepeppar
Vegeta ett örtsalt
Peppar

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Punjene paprike – God färsfylld paprika från Balkan

Paprikor i ugn

  • 90 min
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Prepp

  • Fyllning

Directions

Share

Färsfyllda paprikor eller som vi säger punjene paprike! En specialitet från balkan som oftast kokas i kastrull men även i ugn. Rätten är otroligt god och väldigt lätt att göra vegetarisk genom att byta ut köttfärsen till soyafärs!

 

Välj gärna mindre paprikor – de förkortar tillagningstiden i ugnen.

Steps

1
Done

Förberedelser

Blötlägg grötriset i ca 3-4 timmar innan tillagning.

2
Done

Tvätta och kärna ur alla paprikor (tryck ner tummen så att knoppen trycks in och ta ut den samt kärnorna)

3
Done

Tillagning/fyllning

Sätt ugnen på 225 grader.

4
Done

Hacka löken och vitlök. Skala och riv potatisen och morötterna.

5
Done

Stek löken på medelvärme tills den mjuknat. Tillsätt färsen och vitlök. Stek den tills den fått fin yta. Tillsätt morötterna och potatisen, stek i 6-7 minuter till på medelvärme eller tills de mjuknat.

6
Done

Vänd i grötriset och rör om. Smula ner buljongen.
Krydda med (örtsalt, peppar, paprikapulver). Smaka av mer mer kryddor och sen är fyllningen klar.

7
Done

Fyll paprikorna

Fyll alla paprikor och lägg dem i en plåt smord med olja.

8
Done

Grädda paprikorna med folie i ca 60 min, efter 60 min så kan du ta bort foliet och grädda tills de får färg och paprikan är mjuk (om de får för mycket färg så lägg tillbaka foliet).
Exakt tid beror på hur stora paprikorna är, välj gärna mindre paprikor.
Paprikan ska vara mjuk och fått yta när de är klart.

9
Done

Servering

Servera med en god sallad och lite riven fetaost!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Kindercheesecake med hallon
next
Salamipasta
previous
Kindercheesecake med hallon
next
Salamipasta

2 Comments Hide Comments

Hej! I receptet nämner jag att man kan ersätta färsen till ett vegetariskt alternativ för ett en vegetarisk variant. På det sättet är det väldigt enkelt att göra receptet vegetariskt då det bara är en ingrediens som ska bytas ut 🙂

Add Your Comment