Ingredients
-
1.5 kg Äpplen
-
1 msk Kanel
-
1 msk Farinsocker
-
2 msk Strösocker
-
500 g Filodeg
-
1.5 dl Rapsoljaatt pensla med
-
Sockerlagen
-
600 ml Vatten
-
1.5 dl Strösocker
-
0.5 dl Farinsocker
-
2 skivor Citron
Directions
Mjuk och saftig filodegspaj med äpplen som är helt vegansk och enkel att göra. Jag gör den här pajen med enbart rivna äpplen i fyllningen men man kan också tillsätta nötter och russin. Resultatet blir lite som en äppelbaklava fast mindre söt.
Steps
1
Done
|
Börja med sockerlagenBlanda alla ingredienser i en kastull och koka upp. Skiva i citron och låt koka på medelvärme i ca 15 min. Låt sedan svalna medan du gör pajen. |
2
Done
|
|
3
Done
|
Placera rullarna i en form och dela dem i mindre bitar (inte ett måste men lättare vid servering sen). Pensla med olja (ca 3 msk) och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 25-30 min tills den är gyllene. |