0 0
Filodegspaj med äpplen (pita sa jabukama)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1.5 kg Äpplen
1 msk Kanel
1 msk Farinsocker
2 msk Strösocker
500 g Filodeg
1.5 dl Rapsolja att pensla med
Sockerlagen
600 ml Vatten
1.5 dl Strösocker
0.5 dl Farinsocker
2 skivor Citron

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Filodegspaj med äpplen (pita sa jabukama)

  • 45
  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Mjuk och saftig filodegspaj med äpplen som är helt vegansk och enkel att göra. Jag gör den här pajen med enbart rivna äpplen i fyllningen men man kan också tillsätta nötter och russin. Resultatet blir lite som en äppelbaklava fast mindre söt.

Steps

1
Done

Börja med sockerlagen

Blanda alla ingredienser i en kastull och koka upp. Skiva i citron och låt koka på medelvärme i ca 15 min. Låt sedan svalna medan du gör pajen.

2
Done

Sätt ugnen på 200 grader. Riv och skala äpplen. Blanda rivna äpplen med socker och kanel.
Lägg 3 filodegsblad på varandra och pensla varje blad med neutral olja. Placera ca 3-4 msk av äpplena längst med långsidan på fildoegsbladet och rulla ihop. Fortsätt så tills fyllningen är slut.

3
Done

Placera rullarna i en form och dela dem i mindre bitar (inte ett måste men lättare vid servering sen). Pensla med olja (ca 3 msk) och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 25-30 min tills den är gyllene.
Häll över sockerlagen direkt när den är färdig. Pajen kommer suga in sockerlagen och resulatet blir lite som en äppelbaklava fast inte lika söt. Servera pajen ljummen eller kall! Toppa med florsocker om du vill!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kardemummabullar med vaniljkräm
previous
Kardemummabullar med vaniljkräm
potatiskroketter med smörstekt torsk och enkel citronsås
next
Potatiskrotter med smörstekt torsk, enkel citronsås, stenbitsrom och sugar snaps
Kardemummabullar med vaniljkräm
previous
Kardemummabullar med vaniljkräm
potatiskroketter med smörstekt torsk och enkel citronsås
next
Potatiskrotter med smörstekt torsk, enkel citronsås, stenbitsrom och sugar snaps

Add Your Comment