Ingredients
-
Potatismos
-
1 kg Mjölig potatis
-
30 g Smör
-
1 dl Vispgrädde
-
1.25 dl Mjölk
-
2 st Äggula
-
Salt
-
Dillsås
-
1 st Fiskbuljong
-
0.5 dl Dill
-
1 citron Citronskal
-
1 dl Vispgrädde
-
2 dl Mjölk
-
2 dl Vatten
-
3 msk Vetemjöl
-
25 g Smör
-
Salt
-
Peppar
-
Övrigt
-
400 g Torskrygg
-
200 g Räkor
-
Dill
Directions
Fiskgratäng med dillsås, duchessmos och räkor! En väldigt god klassiker som smakar som man minns den i skolan. Servera fiskgratängen med en trevlig sallad.
Steps
1
Done
|
FiskenDela den tinade fisken (om du använder fryst) i mindre bitar om de är stora och salta den och låt den ligga och suga in saltet medan du förbereder resten. |
2
Done
|
PotatismosSkala och koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa med en potatisstomp. |
3
Done
|
DillsåsSmält smöret. Ta kastrullen från plattan och vänd i mjölet. Smula ner fiskbuljong, vatten, mjölk, grädde och koka upp. Låt såsen små puttra 1-2 min under omröring. Smaka av med citronskal, peppar och möjligtvis lite salt om det behövs. Ta såsen från plattan och vänd i finhackad dill. |
4
Done
|
Gratinera gratängenSätt ugnen på 180 grader. Spritsa ut potatismosen längs med kanterna i en form och lämna plats i mitten. Torka av fisken och lägg den i mitten. Häll över sedan såsen över fisken. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. Toppa den klara gratängen med räkor och dill! Servera med en god sallad! |