Ingredients
- 5 dl Vispgrädde
- 1 burk Dulche de leche
- 1 nypa Flingsalt
- 2 dl Pecannötter
-
Salt kolasås
- 0.75 dl Glykos
- 1.5 dl Strösocker
- 1 dl Vispgrädde
- 1 nypa Flingsalt
- 25 g Smör
Directions
Glass på endast två ingredienser med salt kolasås! Så enkelt och gott. Jag smaksatte glassen med pecannötter men det går lika bra att ha cookies, choklad, browniebitar eller bär osv.
Basen är karamell så det är bara utgå från vad du själv tycker om och vad som skulle passa!
Steps
1 Done | Glassen |
2 Done | Salt kolasåsSmält 0.75 glykos i en kastrull. Tillsätt sockret lite åt gången och rör om tills det du får en gyllenbryn smet. Tillsätt då vispgrädden också lite åt gången och rör om. Det ångas rätt mycket så viktigt att tillsätta lite åt gången och röra om. Ta bort kolasåsen från plattan och tillsätt smöret. Rör om tills smöret smält, tillsätt nu flingsalt efter smak. 2 nypor ungefär. |