Ingredients
-
Kycklingen
-
500 g Kycklinglårfilé
-
Citronpeppar
-
Salt
-
Chilipulver
-
Citronsås
-
30 g Smör
-
1.5 msk Vetemjöl
-
4 dl Grädde
-
2 dl Mjölk
-
1.5 dl Finriven parmesan
-
1 st Citron
-
Salt
-
Peppar
-
Gnocchi
-
500 g Rana Gnocchi
-
25 g Smör
-
Salt
Directions
Gnocchi i citronsås med kyckling. En supergod rätt som passar både till vardags och helg. Jag tyckte tidigare att färdigköpt gnocchi smakar trolldeg, men om man smörsteker och serverar i god sås blir det faktiskt väldigt gott. Jag har gjort egna gnocchi som faktiskt inte är så svårt men det är inte alltid man orkar.
Steps
1
Done
|
KycklingenKrydda kycklingen ordentligt med citronpeppar, chilipulver och salt på båda sidorna. |
2
Done
|
GnocchiKoka gnoccin enligt anvisningarna på paketet. Smörstekt sedan tills de fått fin yta. |
3
Done
|
CitronssåenSmält smöret i en djup panna och tillsätt vetemjöl. Rör om tills det blir lätt gyllene. Tillsätt lite grädde åt gången samtidigt som du vispar. När all grädde är i vänd i mjölke, salta, peppra och pressa i saften från en halv citron. Låt såsen koka upp. |
4
Done
|
ServeraServera gnocchin i citronsås med kycklingen - toppa med mer parmesan och persilja. Garnera med en citronskiva om du vill! |
2 Comments Hide Comments
Bara kommentera att du skrivit fel i receptet. Att man ska lägga smöret i smöret. Antar du menar vetemjöl. Men så du vet att det står fel!
Super gott recept 😊
Åh tack, ska rätta till!