Ingredients
-  Kycklingen
-  500 g Kycklinglårfilé
-  Citronpeppar
-  Salt
-  Chilipulver
-  Citronsås
-  30 g Smör
-  1.5 msk Vetemjöl
-  4 dl Grädde
-  2 dl Mjölk
-  1.5 dl Finriven parmesan
-  1 st Citron
-  Salt
-  Peppar
-  Gnocchi
-  500 g Rana Gnocchi
-  25 g Smör
-  Salt
Directions
Gnocchi i citronsås med kyckling. En supergod rätt som passar både till vardags och helg. Jag tyckte tidigare att färdigköpt gnocchi smakar trolldeg, men om man smörsteker och serverar i god sås blir det faktiskt väldigt gott. Jag har gjort egna gnocchi som faktiskt inte är så svårt men det är inte alltid man orkar.
Steps
| 1 Done | KycklingenKrydda kycklingen ordentligt med citronpeppar, chilipulver och salt på båda sidorna. | 
| 2 Done | GnocchiKoka gnoccin enligt anvisningarna på paketet. Smörstekt sedan tills de fått fin yta. | 
| 3 Done | CitronssåenSmält smöret i en djup panna och tillsätt vetemjöl. Rör om tills det blir lätt gyllene. Tillsätt lite grädde åt gången samtidigt som du vispar. När all grädde är i vänd i mjölke, salta, peppra och pressa i saften från en halv citron. Låt såsen koka upp. | 
| 4 Done | ServeraServera gnocchin i citronsås med kycklingen - toppa med mer parmesan och persilja. Garnera med en citronskiva om du vill! | 
2 Comments Hide Comments
Bara kommentera att du skrivit fel i receptet. Att man ska lägga smöret i smöret. Antar du menar vetemjöl. Men så du vet att det står fel!
Super gott recept 😊
Åh tack, ska rätta till!