Ingredients
-
Dressing
-
0.75 dl Äppelcidervinäger
-
0.75 dl Neutral olja
-
2 msk Japansk soya
-
2 msk Ljus sirap
-
1 tsk Sesamolja
-
1 tsk Riven ingefära
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Tillbehör
-
400 g Vitkål
-
2 st Morötter
-
5 st Salladslök
-
2 dl Jordnötter
-
250 g Äggnudlar
-
1 tsk Chiliflakes
-
250 g Vegetariska nuggets
Directions
God nudelsallad med krispiga grönsaker, en smarrig dressing och valfritt protein till. Jag hade vegetariska nuggets vilket blev supergott till men kyckling, chicken nuggets eller tofu funkar lika bra.
Den här nudelsalladen är en perfekt sommarmåltid som inte är allt för dyr eller krånglig att göra.
Jag har använt äggnudlar men det går även bra med risnudlar (gärna 3 mm)
Steps
1
Done
|
DressingenBlanda alla ingredienser till dressingen i en skål. Ställ åt sidan så länge. |
2
Done
|
GrönsakerSkala och strimla eller riv moroten. Strimla vitkål och salladlök. |
3
Done
|
Steka och kokaKoka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Sila av i kallt vatten. |
4
Done
|
ServeraBlanda vitkål, morot, hälften av salladslöken och nudlarna i en skål tillsammans med dressingen. |