Ingredients
-
6 dl Vetemjöl
-
25 g Jäst
-
2.5 dl Mjölk
-
1.5 tsk Salt
-
50 g Rumstempererat smör
-
2 msk Ljus sirap
Directions
Mjuka och goda tekakor som passar perfekt till frukost eller brunch. Jag använde stansningar för att stansa ut mina tekakor och använde en mindre storlek. Du kan själv välja hur stora du vill göra!
Steps
1
Done
|
DegenSmula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt ca 35-37 grader. Häll mjölken över jästen och rör om till jästen löst upp sig. Tillsätt salt, sirap, smöret och sedan mjölet lite åt gången. Arbeta ihop till en smidig deg antingen i maskin (5-10 min) eller för hand (10-15 min). Täck degen med en duk och låt jäsa i 30 min. |
2
Done
|
Stansa ut tekakorNär degen jäst färdig. Kavla ut den och stansa ut tekakor i valfri storlek. Jag gjorde mina rätt så små men du kan göra större. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper, nagga dem och låt jäsa under bakduk i ca 20-30 min. Värm under tiden eller mot slutet ugnen till 225 grader. |
3
Done
|
Grädda tekakornaGrädda tekakorna i ca 5-7 min i mitten på ugnen tills de får fin färg. Pensla ovansidan med vatten när de kommer ut. Låt svalna och servera sen med valfritt pålägg. Frys in det som blir över! |
3 Comments Hide Comments
När det står portioner ungefär hur många får man ut på 4 portioner 😄??
Hej! Kanske blev lite otydligt 😀 men ungefär 12 st om man gör dem medelstora, så ca 3 per person. Jag gjorde dem mindre om fick 17-18 st 😀
Tack för svar 😊👍