Ingredients
-
Kycklingen
-
450 g Kycklingfilé
-
1 tsk Vitlökspulver
-
1 tsk Oregano
-
0.5 tsk Paprikapulver
-
0.5 tsk Chilipulver
-
Salt
-
Peppar
-
Salladen
-
3 dl Risoni
-
2 msk Olivolja
-
Salt
-
1 tsk Oregano
-
200 g Fetaost
-
16 st Körsbärstomater
-
200 g Blandsallad
-
1 st Gurka
-
Oliver
-
Tillbehör (valfritt)
-
Vitlökssås
Directions
Grekisk sallad med risoni och ugnsbakad kyckling. En enkel och god måltid som går snabbt att slänga ihop.
Risonin ger känsla av pasta utan att ta över salladen. För att få kycklingen extra saftig så steker jag den först i panna för att få fin yta och tillagar färdigt i ugnen. Låter kycklingen komma upp till 68 grader i den fetaste delen av filén och låter den sedan vila 10 minuter innan jag skivar upp den.
Steps
1
Done
|
KycklingenKrydda kycklingen på båda sidorna. Stek på hög värme tills den får färg. |
2
Done
|
SalladenKoka risoni enligt instruktioner på förpackningen. Skölj i kallt vatten. Blanda risoni med olivolja, salt och oregano. |
3
Done
|
SalladenFördela salladen i tallrikar. Toppa med skivad kyckling. |