Ingredients
- 300 g Hasselnötterrostade
- 300 g Kexsmul
- 100 g Mörk choklad 55%
- 150 g Smör
- 3 dl Strösocker
- 2 dl Vatten
-
Fyllning
- Nutellaeller annat valfri choklad eller nötkräm
Directions
Riktigt goda hasselnötsgrottor fyllda med hasselnötskräm. De är dessutom väldigt enkla att göra. Jag använder ett kexmärke som heter Plazma eller Lane. Det finns att hitta på de flesta större matbutikerna som har en balkanhylla, men hittar du inte så går det bra att mixa 300 g mariekex eller liknanade.
Steps
1 Done | Rosta hasselnötternabörja med att rosta hasselnötterna. Rostade hasselnötter kommer ge mycket godare smak. Lägg över dem på en plåt med bakplåtsppapper och rosta på 180 grader i ca 10-15 min. Låt dem svalna och gnugga sedan bort skalet i en kökshandduk. Mixa sedan hasselnötterna. 150 g ska vara i själva smeten och resten kan du spara till att rulla bollarna i. |
2 Done | SmetenKoka upp vatten och socker. Tillsätt sedan choklad och smör och låt smälta ihop på låg värme. När allting smält ihop släng i kexsmulet och 150 g hasselnötter. Kexsmulet jag använder är från märket Plazma eller Lane (samma med olika namn). Hittar du inte det märket så går det bra med 300 g mixade mariekex eller liknande. |
3 Done | Låt smeten sedan svalna helt. Rulla till bollar och vänd i hasselnötter. Gör ett hål i varje boll och fyll det sedan med valfri nötkräm/chokladkräm. |