• Home
  • Havrerutor i långpanna med mjölkchoklad
0 0
Havrerutor i långpanna med mjölkchoklad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500 g Smör
1.5 dl Grädde
1 dl Ljus sirap
4 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
16 dl Havregryn
1.5 dl Vetemjöl
Topping
30 g Mjölkchoklad

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Havrerutor i långpanna med mjölkchoklad

  • 30
  • Serves 20
  • Medium

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Havrerutor i långpanna med mjölkchoklad. Enkla och goda knäckiga havrerutor som går fort att baka. Perfekt när du vill svänga ihop ett fika till fler.

Steps

1
Done

Sätt ugnen på 200 grader och klä en form 30x40 med bakplåtspapper.

2
Done

Smält smöret i en rymlig kastrull och när det börjar smälta tilllsätt socker, grädde, sirap och vaniljsocker. Blanda ihop och låt sjuda i 4-5 minuter.
Ta kastrullen från plattan, vänta tills de slutat bubbla och vänd då i havregryn och vetemjöl.

3
Done

Grädda havrerutorna

Fördela smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Rutorna ska bli lite gyllene på ytan.
Låt svalna i 10-15 minuter, men innan de svalnat helt dela upp kakan i rutor.
Låt sedan svalna helt innan du ringlar på smält mjölkchoklad.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chorizogryta
previous
Chorizogryta
Frasiga våfflor - frasiga utanpå och mjuka inuti
next
Frasiga våfflor – frasiga utanpå och mjuka inuti
Chorizogryta
previous
Chorizogryta
Frasiga våfflor - frasiga utanpå och mjuka inuti
next
Frasiga våfflor – frasiga utanpå och mjuka inuti

Add Your Comment