Ingredients
-
500 g Smör
-
1.5 dl Grädde
-
1 dl Ljus sirap
-
4 dl Strösocker
-
1 msk Vaniljsocker
-
16 dl Havregryn
-
1.5 dl Vetemjöl
-
Topping
-
30 g Mjölkchoklad
Directions
Havrerutor i långpanna med mjölkchoklad. Enkla och goda knäckiga havrerutor som går fort att baka. Perfekt när du vill svänga ihop ett fika till fler.
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200 grader och klä en form 30x40 med bakplåtspapper. |
2
Done
|
Smält smöret i en rymlig kastrull och när det börjar smälta tilllsätt socker, grädde, sirap och vaniljsocker. Blanda ihop och låt sjuda i 4-5 minuter. |
3
Done
|
Grädda havrerutornaFördela smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Rutorna ska bli lite gyllene på ytan. |