0 0
Frasig potatis med tomatsås och grillost

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
1.2 kg Mjölig potatis
30 g Smör
3 msk Olivolja
Salt
Timjan
Tomatsås
2.5 dl Tomatpure
1 msk Olivolja
1.5 dl Vatten
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Strösocker
1 msk Paprikapulver
0.5 tsk Cayennepeppar
Salt
Peppar
Övrigt
2 paket Grillost
Parmesan

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Frasig potatis med tomatsås och grillost

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Tomatsås

  • Övrigt

Steg

Dela

Frasig potatis med tomatsås och grillost! Supergod och lättlagat rätt – något tidskrävande då potatisarna behöver sin tid i ugnen men det är det värt. Viktigt att använda en mjölig potatissort då de innehåller mer stärkelse. Falköpings mejeri grillost tyckte jag var väldigt god.

 

Steg

1
Färdig

Potatisen

Skala potatisen och dela in mindre bitar. Koka i saltat vatten i ca 8-10 min (beror på storleken på dina bitar). Den ska vara mjuk men den får inte blir överkokt.
Låt potatisen ångas av i en sil. Skaka potatisen i silen så att de får lite fula sidor. Dessa ojämna sidor kommer göra potatisen frasig.

2
Färdig

Värm ugnen till 225 grader. Ringla över olivolja på en plåt och klicka ut smöret. Lägg på några timjankvistar. Lägg i potatisen. Rosta i ugnen tills de är gyllene i mitten av ugnen. Rör om 2-3 gånger. Det kommer ta upp till en timme innan de får färg.

3
Färdig

Tomatsåsen

Värm på olivoljan i pannan och fräs kryddorna. Pressa i vitlök och fortsätt fräs på svag värme. Tillsätt tomatpuren och fräs i 2-3 minuter till. Tillsätt vatten, socker, peppra och blanda - låt sedan sjuda på svag värme i 10-15 minuter. Smaka av med salt.

4
Färdig

Servering

Stek grillosten enligt beskrivning på paketet i bitar. Servera sedan potatisen med grillosten och tomatsåsen. Toppa med parmesan!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
sesampanerad lax
Föregående
Sesampanerad lax med ris, sojabönor och sötsursås
vaniljglass med rostad kokos och ananas
Nästa
Vaniljglass med rostad kokos, varm dulce de leche och ananas – enkel sommardessert
sesampanerad lax
Föregående
Sesampanerad lax med ris, sojabönor och sötsursås
vaniljglass med rostad kokos och ananas
Nästa
Vaniljglass med rostad kokos, varm dulce de leche och ananas – enkel sommardessert

Kommentera