Ingredients
- 2.5 dl Havregryn
- 2.5 dl Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 50 g Smör
- 2 dl Mjölk
- 1 nypa Salt
- 3 msk Pumpafrön
Directions
Havrescones – goda scones med havregryn. Finns mycket som är gott att äta till frukost på helgerna och scones är ett av dem. I det här receptet byter jag ut en del av mjölet mot havregryn. Vill du byta ut allt så hår det även att göra det. Jag äter mina scones med smör, ost och marmelad. Är du sugen på att testa flera scones recept så har jag bland annat recept på Morotsscones och Äppelscones .
Uppdaterat recept!
Steps
1 Done | Sätt ugnen på 225g. Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smöret så du får en smulig mjölbladning. Tillsätt sedan mjölken. Det ska vara en rätt kletig kletig smet. Klicka ut 4-5 bullar på ett plåt med bakplåtspapper. |
2 Done | Toppa med frön och grädda i ca 15-20 minuter. Servera med valfri marmelad! |
7 Comments Hide Comments
Jättegoda scones! Degen blev lite väl lös så jag tog lite mer vetemjöl än vad som står. Hade bara solrosfrön hemma men det funkade utmärkt! Rekommenderas!
Supergoda scones👌 tack för ett bra recept🙏
Blev supergott!
Jätte goda blev perfekta ! 👌🏽
Jätte goda, jag tog 3 dl havregryn och 2 1/4. dl vetemjöl. Väldigt knaprigt och gott med pumpa frön.🤗
Jätte gott grundrecept, jag kryddade lite med ett ägg o rivna morötter….😋🥐
Kanongod. Hade dock 1/2 dl rågmjöl i och 1 msk honung med.
Rev i lite morötter oxå samt dubbel m salt. Men bra grund recept.. Mums …🥰👍