Ingredients
-
2 dl Grötris
-
2 msk Smör
-
3 dl Vatten
-
6 dl Mjölk
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 dl Strösocker
-
Övrigt
-
1.5 dl Grekisk vaniljyoghurt
-
Sylt
Directions
Hemmagjord risifrutti, perfekt som frukost eller mellanmål. Fördela i små skålar eller matlådor och ät med valfri sylt.
Vill du ha gröten extra krämig kan du vända i lite lättvispad grädde.
En sats ger ungefär 6-7 st mellis-portioner.
Steps
1
Done
|
Koka grötenBlanda ris, vatten och smör i en kastrull och koka på svag värme tills vattnet kokat bort. |
2
Done
|
Tillsätt sedan mjölk och koka upp. Tillsätt sedan vaniljsocker och socker, du kan börja med mindre socker och tillsätta mer tills du uppnår den sötman du önskar. Låt koka på medeLvärme i ca 20-30 min eller tills gröten är färdigkokt. Tillsätt eventuellt mer mjölk under koktiden om det behövs. |
3
Done
|
När gröten svalnatNär gröten svalnat blanda ihop med grekisk vaniljyoghurt med slickepott. Du kan blanda i lite vispad grädde också för att göra den extra krämig. Fördela i små glaslådor eller serveringsglas. Förvara i kyl och servera med valfri sylt! |
7 Comments Hide Comments
Måste man he i yoghurt i slutet? Hatar yoghurt med hela min själ
blir krämigare, men du kan skippa. Gåra att ha i vispad grädde istället om du vill ha den lite krämigare
Det finns mild yoghurt naturell, tillsätter torkad vanilj i pulverform, några kryddmått.
Chansar, pulvret får vara med från början. Yoghurt o ev grädde sist.
Är ute efter just krämig Risifrutti.
Håller tummarna.
Kan man frysa in det?
Tyvärr inte testat! Men bör funka🙏
Kalorier per servering?
Jag använde vaniljkvarg istället för turkisk yoghurt och det blev godkänt här hemma.