Ingredients
-
27 st Brödskivorrostbröd
-
Fyllning
-
200g Färskostlätt
-
2 dl Créme Fraichelätt
-
250 g Naturell kesella
-
200 g Soltorkade tomater
-
3 dl Ruccolahackad
-
1 kruka Basilika
-
1 tsk Vitlökspulver
-
Salt
-
Att täcka smörgåstårtan med
-
1 tsk Vitlökspulver
-
250 g Lätt kesellaatt täcka sidorna med
-
Salt
-
Topping
-
Babytomater
-
2 paket Parmaskinka
-
150 g Salami
-
1 kruka Basilika
-
150 g Ruccola
-
1 paket Minimozzarella
-
10 st Körsbärstomater
Directions
Italiensk smörgåstårta med en lättare fyllning toppad med salami, parmaskinka, tomat och basilika.
Om man är ute efter en lite lättare och fräsch smörgåstårta så är den här perfekt. Istället för majonnäs innehåller dem creme fraiche, kesella och färskost. Om man gillar kan man även ha svarta oliver som topping och i fyllningen.
Steps
1
Done
|
FyllningenBörja med att blanda ihop alla krämiga ingredienser till fyllningen: naturell kesella, creme fraiche och färskost. |
2
Done
|
Hacka soltorkade, basilika och ruccola vänd ner tillsammans med de krämiga ingredienserna. Krydda med salt och vitlökspulver och smaka av fyllningen(viktigt att de smakar mycket). Skär bort kanterna från brödskivorna. Montera tårtan. Börja med 9 skivor bröd och en tredjedel fyllning. Avsluta med fyllning (ej kanterna). Plasta in och låt stå i kylen över natten. |
3
Done
|
Täck smörgåstårtanNär det är dags att servera - täck kanterna med kesella (smaksätt den med lite salt/vitlökspullver) och täck sedan kanterna med ruccola. Toppa tårtan med parmaskinka, salami, hela babytomater, minimozzarella och basilika. Du kan också toppa med annat förslagsvis: oliver, marinerade kronärtskockor, soltorkade tomater, rädisor etc. |
4
Done
|
Förvara i kylFörvara i kyl fram till servering. Smörgåstårtan håller sig fint i kylen i några dagar. |
4 Comments Hide Comments
Hej! Det står kesella två ggr till fyllningen, men det stämmer inte eller? Låter supergod så tänkte testa 😀
Hej, ena ska vara till fyllningen och andra för att spackla/täcka hela tårtan med 😀 Ska förtydliga nu, ser att jag skrivit kvarg i beskrivningen.
Står i texten vitlökspulver o salt i fyllningen. Står inte i ingredienserna. Bara i ”Att täcka”. Ska det vara 0,5tsk vitlökspulver i fyllningen?
Hej! Tack för att du säger till jag ska gå in och justera nu direkt.
Ja ha i vitlökspulver och salt i fyllningen med!