Ingredients
-
5 st Ägg
-
3 dl Strösocker
-
2 dl Naturell yoghurt
-
1,5 dl Rapsolja
-
4 dl Vetemjöl
-
2 tsk Bakpulver
-
400-500g Frysta körsbär
-
Florsockeratt pudra över kakan
Directions
Saftig, mjuk och lagom söt körbärskaka! De syrliga körbären gifter sig så bra med söta kakan. Har inte testat att byta ut körsbären mot andra bär, men kan tänka mig att det är gott med hallon också!
Steps
1
Done
|
Sätt ugnen på 200g. Separera gulorna och äggvitorna. Vispa upp äggvitorna till ett vitt skum och tillsätt sedan lite socker åt gången tills att allt är vispat. |
2
Done
|
Vispa upp gulorna lätt med en gaffel och blanda ihop med äggvitorna. Tillsätt sedan olja, yoghurt, bakpulver och mjöl och vänd ihop till en jämn smet. |
3
Done
|
Smöra och mjöla en form 20*35 cm ungefär och vänd ner smeten. |
4
Done
|
Lägg sedan körsbären jämnt över smeten (kläm ur dem lite så de inte är för blöta). För att körsbären inte ska vara kvar på toppen eller sjunka ner till botten så petade jag ner dem pyttelite med toppen av en kniv så att de precis syns. |
5
Done
|
Sänk ugnen till 180 och grädda sedan i ca 20-35min (beror på form och ugn så håll koll). För mig räckte det med 20. Den är klar när kakan är gyllenbrun och kanterna börjar släppa från formen. Låt svalna och pudra sedan över florsocker. |