0 0
Filodegsknyten med fetaost

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Fyllning
450 g Fetaost
2 st Ägg
2.5 dl Naturell yoghurt
0.75 dl Neutral olja
1 tsk Bakpulver
Salt
Till pensling av ark
1 st Ägg
1 dl Mjölk
0.5 dl Neutral olja
Övrigt
250 g (ca 24 ark) Filodeg
2 msk Sesamfrön ljusa

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Filodegsknyten med fetaost

  • 60
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Fyllning

  • Till pensling av ark

  • Övrigt

Directions

Share

Filodegsknyten med fetaost – små snurror fyllda med fetaost. Blir en perfekt middag eller lunch tillsammans med en god sallad. Rullarna går utmärkt att ta med ut på picknick. Dagen efter är de inte lika frasiga men de är fortfarande väldigt goda.

Steps

1
Done

Fyllning

Smula ner fetaosten i en bunke och tillsätt yoghurt, bakpulver, ägg och olja. Salta lätt och vispa ihop till en smet.

2
Done

Till pensling

Vispa upp ägg, mjölk och olja i en liten skål. Denna blandning kommer du pensla arken och pajen med.

3
Done

Gör knyten

Placera ett filodegsark på ett en ren arbetsyta. Pensla hela bladet med ägg, olja och mjölkblandningen lätt. Hela ska vara penslad men inte saggig och blöt. Lägg över ett till filodegsblad och repetera. Placera fyllning längs med ena långsidan, ca 3-5 msk. Rulla ihop till en snurra och försök placera ändan underst på snurran. Placera rullen på en plåt klädd med bakplåtsppapper och fortsätt så tills fyllningen är slut.

4
Done

Grädda

Pensla hela snäckan med ägg, mjölk och oljeblandingen så att du inte har några torra partier. Strö över sesamfrön och grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter tills pajen är gyllene och genomgräddad.

5
Done

Servera

Låt svalna något och servera sedan tillsammans med en god sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
previous
Ajvarbulgur med stekt tomat, lök och chorizo
Kladdkakeglasstårta
next
Kladdkakeglasstårta
previous
Ajvarbulgur med stekt tomat, lök och chorizo
Kladdkakeglasstårta
next
Kladdkakeglasstårta

One Comment Hide Comments

Add Your Comment