Ingredients
-
4 st Äpplen
-
4 dl Strösocker
-
1.5 dl Vatten
-
1.5 msk Glykossirap
-
1 msk Röd karamellfärg
Directions
Kanderade äpplen! En riktig höstgrej som jag förknippar med julmarknader. De blir så otroligt vackra med sockerlagen som blir som ett glastäcke över äpplena. Lite böckiga att äta kanske, men de är kul att göra ändå! Toppa dem med kokos, nötter eller strössel eller servera som de är! Tänk på att inte göra ett för tjockt lager av sockerlag då de blir svårt att bita igenom äpplet då.
Steps
1
Done
|
FörberedeslserTvätta och torka äpplena ordentligt. Ryck av kvistbiten i och stick ner en grillpinne i varje äpple. |
2
Done
|
Lägg socker, vatten och glykossirap i en kastrull. Koka upp på medelhög värme till 120 grader och fortsatt sedan koka upp till 155 grader. Häll i den röda karamellfärgen - rör ihop och ta kastrullen från plattan. Doppa äpplena i lagen genom att luta kastrullen. Håll äpplena ovanför kastrullen tills all överflödig lag runnit av men var snabb med att doppa äpplena eftersom sockerlagen stelnar när den svalnat. Ställ på ett bakplåtspapper och låt stelna! Du kan dekorera äpplena med strössel, kokos eller nötter. |
3
Done
|
|