1 0
Kinesisk chilikyckling med ris

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Kyckling
600 g Kycklingfilé
2 msk Japansk soya
1 tsk Vinäger (valfri)
1 msk Kinesisk soya
0.5 dl Majsstärkelse
Sås
0.5 dl Oystersås
1 msk Kinesisk soya
2 msk Japansk soya
3 tsk Strösocker
Övrigt
2 st Vitlöksklyftor
5 st Salladslök
1 st Paprika röd
2 st Röd chili
2 st Grön chili
Tillbehör
Ris

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kinesisk chilikyckling med ris

  • 35
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Kyckling

  • Sås

  • Övrigt

  • Tillbehör

Directions

Share

Kinesisk chilikyckling med ris. Saftig kycklingwok som serveras med ris. Låt dig inte skrämmas av chilin, rätten får en behaglig hetta som inte tar över. Smaka dock alltid på din chili för att känna av hur stark den kommer bli och försök att inte få med allt för mycket frön.  Grönb chili är ofta mindre stark än röd.

Steps

1
Done

Kyckling

Skiva kycklingfilén tunt. Lägg över i en skål och tillsätt resten av ingredienserna. Massera in och låt stå i 10-15 minuter tills du förbereder resten.

2
Done

Såsen

Blanda ihop alla ingredienser i en liten skål. Ställ åt sidan.

3
Done

Övrigt

Strimla paprikan och chilin. Smaka av chilin så du vet hur stark den är, ta inte med så mycket av fröna.
Strimla salladslök och riv vitlöken.

4
Done

Dags att woka

Värm en wokpanna eller djup panna med rikligt med olja. Tillsätt kycklingen och stek tills den ändrat färg. Vänd i en tredjedel av salladslöken och vitlöken. Stek i 1 minut och vänd sedan i chili och paprika. Stek i 1 minut till och vänd sedan i såsen.
Fortsätt woka tills paprikan mjuknat något med fortfarande har krisp kvar.

5
Done

Servera

Servera chilikycklingen med ris och toppa med mer salladslök och eventuellt chili.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pavlova med limemarinerade jordgubbar, vaniljgrädde och vit choklad
previous
Pavlova med limemarinerade jordgubbar, vaniljgrädde och vit choklad
laxtallrik med färskpotatis
next
Somrig laxtallrik med potatis och dillsås
Pavlova med limemarinerade jordgubbar, vaniljgrädde och vit choklad
previous
Pavlova med limemarinerade jordgubbar, vaniljgrädde och vit choklad
laxtallrik med färskpotatis
next
Somrig laxtallrik med potatis och dillsås

2 Comments Hide Comments

Det ger en bra balans mellan alla smaker speciellt i asiatiska rätter som har mycket soja (salta) och syra från vinäger och lime t ex. Men gillar du inte det så kan du utesluta socker🥰

Add Your Comment