Ingredients
-
1.5 dl Kokosflingor
-
5 dl Rostade kokosflakes
-
1.25 dl Kokosgrädde
-
1 dl Honunggår att ersätta md lönnsirap t.ex
-
2 msk Jordnötssmör
-
Mörk chokladatt doppa i
Directions
Knäckiga kokosbars med mörk chokad. En härlig seg kokosbar täckt med mörk choklad. Baren har bra tuggmotstånd då jag använt rostade kokosflakes. Det är lite av de sötare laget och det räcker med en liten bar. Det går också bra att dra ner på honungen lite om man föredrar mindre sött.
Steps
1
Done
|
Börja med att koka upp honung (går bra med lönnsirap också eller liknande) och kokosgrädde (den tjocka vita delen av grädden). Koka upp på hög värme och låt sedan koka på medelvärme i ca 10 min eller tills det tjockat och blivit som sirap. |
2
Done
|
När baren stelnat. Dela den i bars/bitar och doppa sedan i mörk choklad. Toppa med lite kokosflakes och flingsalt (valfritt) Låt chokladen stelna och förvara sedan barsen i kylen. |
One Comment Hide Comments
Hej! Jag provade att göra dom och dom blev super goda! Resten av familjen uppskattade dom också. Men det blev en liten diskussion om hur mycket kalorier det är i? Så om någon har något svår så skriv gärna.