Ingredients
-
Sockerlag
-
4 dl Strösocker
-
4 dl Vatten
-
Fyllning
-
3 st Ägg
-
2.25 dl Strösocker
-
2 dl Créme Fraiche
-
1 dl Neutral olja
-
1 tsk Vaniljsocker
-
1 tsk Bakpulver
-
200 g Riven kokos
-
Övrigt
-
16 ark Filodeg
-
30 g Smör
Directions
Kokos baklava eller små goda filodegsrullar fyllda med kokosfyllning. Saftiga med lite fras. En perfekt dessert att göra när man ska bjuda fler då det inte är så smidigt att göra en liten sats, men med det sagt så äter man gärna mer än en bit av den här godingen.
Steps
1
Done
|
SockerlagenHäll upp vatten och socker i en kastrull. Koka upp och låt puttra i 3-4 minuter. |
2
Done
|
FyllningVispa ägg och socker till en ljusgul smet med elvisp. Vänd i creme fraiche och olja, vispa för hand. |
3
Done
|
Rulla rullarnaLägg ett filodegsark på en ren arbetsbänk. Sprit ut några skedar av fyllningen och pensla över hela arket. Repetera med 3 st till ark. Rulla ihop till en tight rulle. Dela rullen på mitten. Gör 4 snitt och lägg över den i en form. |
4
Done
|
Sätt ugnen på 180 grader. |
5
Done
|
Häll över den avsvalnade sockerlagen. Låt gott sig och svalna. |