0 0
Krämig chokladbrownie med chokladfudge och bär

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
100 g Mörk choklad
100 g Mjölkchoklad
1 dl Strösocker
100 g Smör
1 tsk Vaniljsocker
2 st Ägg
0.75 dl Vetemjöl
Chokladfudge
1.5 dl Vispgrädde
0.5 dl Strösocker
0.5 dl Ljus sirap
100 g Mörk choklad
50 g Smör
50 g Mjölkchoklad
Topping
Färska hallon
Jordgubbar

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig chokladbrownie med chokladfudge och bär

  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Chokladfudge

  • Topping

Directions

Share

Krämig chokladbrownie med chokladfudge och bär. Den här kakan är riktigt riktigt god – en riktig chokladdröm. De färska bären bryten av sötman och balanserar upp den söta chokladen. Kakan är enkel att göra med lite tidskrävande då fudgen behöver ett par timmar på sig för att stelna. Den går med fördel att förbereda dagen innan du vill servera den. Servera den direkt från kylen eller efter att den stått framme en stund beroende på vad du föredrar 🙂

Steps

1
Done

Browniebotten

Sätt ugnen på 175 grader. Smörja och täck en form 18 cm i diameter med bakplåtspapper).

2
Done

Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen (båda sorterna) och rör om tills chokladen smält.

3
Done

Knäck äggen i en skål och vispa upp lätt. Tillsätt sockret och blanda. Häll ned smör/chokladbladningen och sikta till sist ner mjölet och vaniljsockret. Vänd ihop till en jämn smet och vänd ner i springformen.
Grädda i ca 20 min eller tills kakan "stannat" men fortfarande ser kladdig ut. Håll koll efter 10 min för detta kan variera beroende på ugn.

4
Done

Ta ut kakan och låt den svalna helt.

5
Done

Chokladfudgen

Vänd ner grädde, ljus sirap, socker och hackad mörk choklad i en kastrull. Låt koka upp och sjud på medelvärme i ca 15 min. Undvik att röra om för mycket för då kan sockerkristaller bildas. Rör om någon enstaka gång.

6
Done

När det gått 15 min vänd ner smöret till det smält och vänd sedan ner hackad mjölkchoklad och vänd tills den är helt smält. Låt fudgen svalna en aning och hel sedan över den på browniebotten som fortfarande ligger i formen. Låt sedan fudgen stelna i kylen i 4-5h. Toppa kakan sedan med färska bär!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
chevresallad med rödbetor
previous
Rödbetssallad med chevre
minipavlova med lemoncurd och bär
next
Minipavlova med lemoncurd och färska bär
chevresallad med rödbetor
previous
Rödbetssallad med chevre
minipavlova med lemoncurd och bär
next
Minipavlova med lemoncurd och färska bär

4 Comments Hide Comments

Hur mycket smör ska det vara i chokladfudgen.? Bakar krämig chokladbrownie
Står i löpande text att smöret ska inget i listan på ingridienser

Add Your Comment