Ingredients
-
2 dl Strösocker
-
2 dl Vatten
-
2 dl Citronsaft
-
1 citron Citronskal
-
Valfritt
-
1 st Äggvita
Directions
Krämig citronsorbet gjort utan glassmaskin. Citronsorbet är så himla gott att äta en varm sommardag eller som avrundning på en god middag. Sorben kan också användas i drinkar eller i lemonad.
Den här sorben görs utan glassmaskin. Det som krävs då är att man under frystiden regelbundet rör om i sorben för att bryta iskristallerna.
Steps
1
Done
|
FörberedelserStäll en metallbunke i frysen. När det är dags för att frysa sorben påskyndas processen något av en fryst bunke. En bunke i metall håller dessutom kyla bättre. |
2
Done
|
Börja med sorbenSkala skal från en citron (bara få med det gula). Pressa ur saften ur citronerna. |
3
Done
|
Häll över din sorbet i den frysta metallbunken. Ställ i frysen. Rör nu om i sorben ca var 30e minut tills den är fryst. Kommer ta ca 4h. |
4
Done
|
När din sorbet känns tillräckligt fryst är det dags att servera när suget kommer! |
3 Comments Hide Comments
Tar väldigt mycket längre tid att bli ” glass” än 4 timmar. Beräkna ca 6 tim. minst.
Tar väldigt mycket längre tid att bli ” sorbet” än 4 timmar. Beräkna ca 6 tim. minst.
Hur länge håller sig sorbeten i frysen? Behöver jag äta den direkt när den har fryst färdigt eller går det bra att ha kvar den i frysen några dagar?