2 0
Krämig citronsorbet – utan glassmaskin

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 dl Strösocker
2 dl Vatten
2 dl Citronsaft
1 citron Citronskal
Valfritt
1 st Äggvita

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig citronsorbet – utan glassmaskin

  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

  • Valfritt

Directions

Share

Krämig citronsorbet gjort utan glassmaskin. Citronsorbet är så himla gott att äta en varm sommardag eller som avrundning på en god middag. Sorben kan också användas i drinkar eller i lemonad.

Den här sorben görs utan glassmaskin. Det som krävs då är att man under frystiden regelbundet rör om i sorben för att bryta iskristallerna.

Steps

1
Done

Förberedelser

Ställ en metallbunke i frysen. När det är dags för att frysa sorben påskyndas processen något av en fryst bunke. En bunke i metall håller dessutom kyla bättre.

2
Done

Börja med sorben

Skala skal från en citron (bara få med det gula). Pressa ur saften ur citronerna.
Koka upp vatten, socker och citronsaften tillsammans med skalen. När det kokat upp - sänk värmen och låt det sjuda i 5-6 minuter.
Låt svalna något och sila sedan av för att få ut kärnor och eventuella citronbitar.

3
Done

Häll över din sorbet i den frysta metallbunken. Ställ i frysen. Rör nu om i sorben ca var 30e minut tills den är fryst. Kommer ta ca 4h.
När den nästan är helt fryst kan du (valfritt). Vispa upp en äggvita fast och fluffig som du sedan vänder ner i din sorbet.
Det gör sorben extra krämig och fluffig, men vill du hålla den vegansk och äggfri så skippa det steget.

4
Done

När din sorbet känns tillräckligt fryst är det dags att servera när suget kommer!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Ugnsbakad tortelloni med köttfärssås
previous
Ugnsbakad tortelloni med köttfärssås
Smördegspiroger med fetaost och spenat
next
Smördegspiroger med fetaost och spenat
Ugnsbakad tortelloni med köttfärssås
previous
Ugnsbakad tortelloni med köttfärssås
Smördegspiroger med fetaost och spenat
next
Smördegspiroger med fetaost och spenat

3 Comments Hide Comments

Hur länge håller sig sorbeten i frysen? Behöver jag äta den direkt när den har fryst färdigt eller går det bra att ha kvar den i frysen några dagar?

Add Your Comment