Ingredients
-
1.5 dl Röda linser
-
200 g Champinjoner
-
2 burkar Finkrossade tomater
-
1 st Paprika röd
-
2 st Vitlöksklyftor
-
3 dl Vatten
-
1 st Grönsaksbuljong
-
1 msk Grönsaksfond
-
1 burk (ca 400g) Ajvar relish
-
2 msk Persilja
-
1 tsk Oregano
-
Örtsalt
-
Peppar
-
Lasagneplattor
-
1 liter Mjölk
-
200 g Ostgärna präst eller annan smakrik ost
-
1 krm Muskotnöt
-
50 g Smör
-
3 msk Vetemjöl
Directions
Krämig vegetarisk lasagne på linser, champinjoner och paprika med smak av tomat och ajvar. Ajvar ger en liten sötma och krämighet så ingen ketchup behövs till. Äter annars alltid ketchup till lasagne 😀
Steps
1
Done
|
LinssåsenFinhacka och fräs paprikan och champinjonerna i olja tills de mjuknat upp. Tillsätt krossade tomater, Ajvar, grönsaksbuljong, grönsaksfond, oregano, pressad vitlök, örtsalt, peppar, linser och vatten (tillsätt mer vatten om det behövs). Låt puttra på medelhög värme i ca 20 min, håll koll och rör om då och då (gör bechamelen under tiden). När såsen är klar - smaka av och tillsätt färsk hackad persilja. |
2
Done
|
BechamelsåsSmält smöret och tillsätt mjölet, låt fräsa lite under omröring under att fastna. Tillsätt lite mjölk åt gången och låt skjuda under omröring tills såsen är tjock. Tillsätt salt och riven muskotnöt. |
3
Done
|
Montera lasagnenLägg lite bechamel i botten av en form och varva sedan plattor, linssås, bechamel och ost. Avsluta med bechamel och ost. Grädda på 225 grader i mitten av ugnen i ca 25 min tills den fått fin färg. |