Ingredients
-
Krutonger
- 5 st Brödskivor
- 3 msk Olivolja
- 1 st Vitlöksklyftor
- 1 tsk Timjan
- 1 tsk Oregano
- Salt
- Peppar
-
Vinägrett
- 0.5 dl Rapsolja
- 0.5 dl Olivolja
- 2 msk Rödvinsvinäger
- 1 st Vitlöksklyftor
- 3 msk Persilja
- 2 msk Honung
- 1 tsk Chiliflakes
- Salt
- Peppar
-
Tillbehör
- 4 st Hälsans kök - grilled fillet
- 10 st Rädisor
- 10 st Körsbärstomater
- 0.25 st Gurka
- 125 g Isbergssallad
Directions
Krispig och god vegetarisk sallad med hälsans kök grilled fillet. Vinägretten och krutongerna ger mycket smak och passar perfekt till de krispiga grönsakerna. Den här salladen kan man också göra med kyckling istället för det vegetariska alternativet.
Steps
1 Done | Börja med krutongernaTärna brödet och vänd sedan ihop med olivolja, vitlök och kryddorna. Lägg på en plåt och rosta i ca. 15 minuter på 200 grader, eller tills brödet är gyllene. |
2 Done | VinägrettenVispa ihop alla ingredinser i en skål. Smaka av med med olivolja eller vinäger. Salta och peppra vinägretten ordentligt då den kommer ge smak till hela salladen. |
3 Done | TillbehörenStek filéerna så att de får fina yta. Hacka alla grönsaker! |
4 Done | ServeraFördela grönsaker i en skål. Ringla över några tsk vinägrett och lägg på krutongerna och filéerna. Häll över med vinägrett på filéerna |