Ingredients
- 1 msk Smör
- 2 dl Havregryn
- 2 dl Mjölk
- 2 dl Vatten
-
Topping
- 1.5 msk Lönnsirap
- 1 tsk Kanel
- Mjölk
Directions
Krämig havregrynsgröt med havregryn som rostad i smör och sedan kokas upp långsamt. För att få en kanelbullesmak så toppar jag gröten med lönnsirap som jag blandar med kanel. Riktigt gott! Så nära kanelbullar man kommer i grötform.
Steps
1 Done | Koka grötenSmält smöret i en kastrull. Rosta havregrynen i smöret på medelvärme tills de är lite gyllene. Tillsätt vätskan, sänk värmen och låt gröten sedan sjuda tills den är krämig. Rör om då och då. |
2 Done | ToppingBlanda lönnsirap med kanel. Häll upp gröten i en skål, häll på mjölk och ringla sedan över kanelsirapen! Har du inte lönnsirap så funkar det säkert bra med en annan sort sirap! |