Ingredients
-
1 msk Smör
-
2 dl Havregryn
-
2 dl Mjölk
-
2 dl Vatten
-
Topping
-
1.5 msk Lönnsirap
-
1 tsk Kanel
-
Mjölk
Directions
Krämig havregrynsgröt med havregryn som rostad i smör och sedan kokas upp långsamt. För att få en kanelbullesmak så toppar jag gröten med lönnsirap som jag blandar med kanel. Riktigt gott! Så nära kanelbullar man kommer i grötform.
Steps
1
Done
|
Koka grötenSmält smöret i en kastrull. Rosta havregrynen i smöret på medelvärme tills de är lite gyllene. Tillsätt vätskan, sänk värmen och låt gröten sedan sjuda tills den är krämig. Rör om då och då. |
2
Done
|
ToppingBlanda lönnsirap med kanel. Häll upp gröten i en skål, häll på mjölk och ringla sedan över kanelsirapen! Har du inte lönnsirap så funkar det säkert bra med en annan sort sirap! |