Ingredients
-
2 st Aubergine2 större eller 3 mindre
-
2 burkar Plommontomater
-
0.5 dl Vitt vin
-
3 st Vitlöksklyftor
-
2 st Mozzarella
-
50 g Parmesan
-
Flingsalt
-
Peppar
-
1 msk Basilika
-
1 msk Persilja
-
1 msk Strösocker
Directions
Melazane alla parmigiana – Italiensk auberginegratäng. En krämig gratäng med en bra balanserad tomatsås, parmesan och mozzarella. En lite lättare rätt som är perfekt en fredag kväll om man vill lämna plats för en dessert eller möjligtvis lite chark och ostar till nåt gott vin.
Steps
1
Done
|
FörberedelserSkiva auberginen i 0.5 cm skivor. Salta dem och lägg dem i en skål och låt dem svettas i 45 min. |
2
Done
|
TomatsåsenGör tomatsåsen under tiden. Hacka vitlöken och fräs den i olivolja utan att den får färg i 2 minuter. Mixa plommontomaterna och tillsätt den och vitt vin. Koka ihop under 15 minuter, smaka av med salt, socker, peppar och färska örter (basilika och persilja). |
3
Done
|
Värm ugnen till 200 grader. Torka av aubergineskivorna med ett hushållspapper och lägg dem på en plåt, ringla över lite olivolja och salt. Grädda auberginen i ugnen i ca 15 min. |
4
Done
|
Höj temperaturen på ugnen till 225 grader. Varva aubergine, tomatsås, mozzarella, lite parmesan i en smord (olivolja) ugnsfast form. Grädda i ca 15-20min. Låt svalna en kortis innan servering! |